Martine Bakker

Mijn naam is Martine Bakker. Ooit was ik park ranger in de bossen van Californië, fietsgids in Londen en een blauwe maandag de meest ongetalenteerde stylist van Nederland. Tegenwoordig ben ik – naast levende Shazam – schrijver, copywriter, verhalenverteller en jouw allround woordfetisjist. Zo ben ik geworden dankzij mijn diploma’s in Fashion & Branding (AMFI) en Digital Media & Culture (Coventry University), mijn vele reizen en baantjes, en natuurlijk mijn ouders. Ik neem bij dezen even de gelegenheid om mijn birth givers te bedanken voor mijn DNA.

Martine Bakker zijnde ben ik conceptueel bezig met het vergaren van brood op de plank. Daarom publiceer ik regelmatig in bladen, typ teksten voor humoristische merken (De Speld, innocent drinks), schrijf biografieën voor artiesten en vertel verhalen op podia.

Ik heb trouwens een boek geschreven! Met liedjesschrijver Bobbie Wall. Het heet Alleen als we samen mogen en gaat over een muzikale reis door the Deep South van Amerika en de vraag ‘met wie wil je je leven delen?’

Nu je toch ronddwaalt in mijn wondere wereld van woorden, lees dan eens een paar blogs die zijn ontstaan in de krochten van mijn hersenen. Denk: interviews met mijn jeugdhelden (Boyz II Men, Ronald Giphart), reisverhalen over mijn trips naar muzikale steden (Nashville, New Orleans), anekdotes over mijn leven als ranger en sfeerverslagen van mijn reizen door Rwanda. Voor mensen met diepgang en een polsslag: je leest hier ook achtergrondverhalen over feminisme, racisme en andere woorden met –me. Geen zorgen: ‘me’ komt nergens voor in de rol van bezittelijk voornaamwoord.

Opdrachtgevers
De Speld
innocent drinks
Coca-Cola
SmartWater
Lexa.nl
Comedy Café Amsterdam
CJP
Samsung
De Grote Prijs van Nederland
Pieter van Huystee Film
Omnifone London
Sony Music Unlimited
Blackberry Music
Rara Music
Zodiak Nederland
Talent United
Locals United
Landgoed Roggebotstaete
Content Division (programma: Peter R. over de grens)

Gepubliceerde artikelen
De Volkskrant (via De Speld)
CJP Magazine, C. Magazine en CJP.nl
Discover: de blog van Samsung
Cosmopolitan
CosmoGIRL!
Cortonville
Never Mind The Hype
The Daily Indie
OOR.nl
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.