Maarten van Roozendaal

Bron: www.kikproductions.nl

Maarten van Roozendaal wordt 1962 geboren in Heiloo.

Jarenlang houdt hij zich in leven door zijn muzikale activiteiten te combineren met het werken als barman. Inmiddels heeft hij Heiloo verruild voor Amsterdam.

Hij schrijft muziek voor o.a. Teleac en Schooltelevisie, speelt piano, drumt in een punkband en regisseert en adviseert andere artiesten.

In 1990 krijgt hij het inzicht dat het theater definitief zijn bestemming moet worden met zelf geschreven Nederlandstalige teksten.

Zijn eerste twee programma’s speelt hij samen met bassiste Kim Soepnel. Halverwege “Adem Uit” wordt Egon Kracht zijn bondgenoot op de contrabas.

in 1998 schrijft hij samen met Johan Hoogeboom de muziek voor de kinderserie “Otje”.

Maarten van Roozendaal werkt met een vast team bestaande uit:

– Egon Kracht – contrabas en arrangementen;
– Edwin Smets – tourmanagement en geluid;
– Maarten Verheggen – lichtontwerp;
– Eva Bauknecht – regie en tekstadvies;
– Frank van Balen – zakelijke leiding;
– Domini – website.

Discografie:

1995: “Nacht”(CD)
1997: “Adem uit” (CD)
1999: “Kerstmis in april” (CD)
2000: “Aan gezelligheid ten onder” (CD)
2001: “Red mij niet”(CD)
2005: “Maarten van Roozendaal verzamelt werk” (CD)
2005: “Tijdelijk tekort aan chronisch geluk” (CD)
2014: “Jij blijft bij mij”(complete werk van Maarten van Roozendaal) (CD)





Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.