Mouna Laroussi

Mouna Laroussi (1981) is choreografe, danstheater maker en het creatieve brein achter de producties van Stichting Mouna Mix. Met haar bi-culturele achtergrond (dochter van een Marokkaanse vader en Nederlandse moeder) heeft Mouna haar hart verpand aan Amsterdam, waar zij woont met echtgenoot en kinderen.

Haar passie voor dans en theater begon al op jonge leeftijd.

Gedreven door maatschappelijke onderwerpen voelde het voor Mouna als een noodzaak om gerelateerde danstheaterstukken te ontwikkelen. Vanuit haar eigen culturele achtergrond kijkt ze over bestaande grenzen heen.

De stijl van Mouna is karakteristiek.

Ze inspireert haar publiek door actuele, maatschappelijke onderwerpen aan de kaak te stellen en culturele verschillen en overeenkomsten te belichten in haar werk. Het is Mouna’s missie om zo het publiek te laten nadenken over onderwerpen die ons allemaal aangaan. Bruggen blijven bouwen tussen het Oosten en het Westen door middel van dans, theater en muziek. Ze is er dan ook heilig van overtuigd dat met een positieve instelling en daadkracht, er een manier kan zijn hoe wij in harmonie met elkaar samen verder kunnen leven in Nederland. Immers, wanneer mensen hun negatieve gedachtes over bepaalde bevolkingsgroepen aan de kant kunnen zetten, ontstaat er een open houding en worden er nieuwe ruimtes gecreëerd voor gelijkwaardige gesprekken.

De bezieling van Mouna herken je direct terug in de solovoorstelling “Schijtziek”.

Met Schijtziek wil Mouna haar publiek een kijkje geven in een specifieke periode van haar privéleven. Drie jaar lang heeft ze geleden aan de darmziekte Colitis Ulcerosa. Een heftige periode waarin zij vooral heeft geleerd om negatieve aspecten achter zich te laten, om vervolgens in het positieve te kunnen stappen. Juist door vanuit mogelijkheden en kansen te denken, is Mouna in staat geweest om positieve verbindingen te leggen en heeft Mouna de ziekte achter haar kunnen laten.

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.