Jim Speelmans

Jim Speelmans is het best bewaarde geheim in de cabaretwereld. Jim staat in de comedywereld bekend om zijn originele stijl en zijn hoge grapdichtheid. Als stand-up comedian overtuigt Jim Speelmans het veeleisende publiek van zijn kunnen in allerlei clubs, maar ook op festivals als Lowlands, Crossing Border en Crème de la crème.

Op televisie verzorgde hij gastoptreden in "The Comedy Factory"(NPS), "Nacht van de Lach"(KRO), "The Comedy Explosion"(Veronica), "The Jokebox"(BNN) en "Laughing Matters"(BNN).

Zijn eerste solovoorstelling "Hier is hij"(2005) werd uitgezonden door BNN. Veronica zond zijn tweede soloshow "Komiek zonder meer"(2008) uit. Hierna besloot hij de registraties van zijn volgende stand-up shows "Jim houdt huis"(2012) en "Nu met medicijnen"(2014) in eigen hand te houden. Deze shows zijn in eigen beheer op DVD verschenen. Op 28 december 2014 vond de DVD-registratie van "Special 2014" plaats in het Rozentheater te Amsterdam.

Anders dan veel andere stand-up comedians probeert hij de actualiteit te mijden en vertelt hij liever persoonlijke verhalen, veelal met een absurde inslag. Naast het spelen van zijn eigen shows is hij een productieve schrijver voor bekende en onbekende cabaretiers. Jim werkt op dit moment weer aan een nieuwe soloshow.
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.