Elfie Tromp

Elfie Tromp is terug op het podium! Als duistere gastvrouw nodigt ze je uit om met haar af te dalen, diep het menselijk onderbewustzijn in, samen met haar dorstige monsterband.
Een muzikale theatershow over angst, kan het actueler?

Nooit eerder leek de wereld zo op de afgrond te staan; pandemie, recessie, klimaatcrisis en vluchtelingtsunami’s zijn de dagelijkse realiteit geworden. We leven in angstige tijden.
Verwacht eigenzinnige monologen en muziek die je bloeddruk omhoog brengt. Een show die uitdaagt, prikkelt, onthult en uiteindelijk verzoent. Met elkaar. Met onszelf. En alles waar je bang voor bent.
Berucht geworden als opiniemaker en schrijver, weten weinigen dat Elfie's eerste stappen als verhalenverteller in het theater liggen. Jarenlang speelde zij in de commedia dell'arte groep De Drie Naakte Mannen en rondde haar opleiding als toneelschrijver af aan de HKU.

Na lovende recensies en goed gevulde zalen voor haar eerste solo-voorstelling MONSTER LOVE TOWN is het duidelijk: schrijver en performer Elfie Tromp moet door op het pad dat zij is ingeslagen. Eigenzinnige monologen die uit een eigen fascinatie ontspruiten en altijd reflecteren op de hedendaagse tijd. Elfie vervlecht de glamour van Sven Ratzke met de humor van Adèle Bloemendaal, het engagement van Laura van Dolron met de taligheid van Marjolein van Heemskerk.

Een ode aan onze meest duistere drijfveer, op het podium gezet via het oorspronkelijke horrorgenre, zoals dat ontstond in de jaren ‘30 met de eerste Dracula-film. NIET VANDAAG SATAN? (maar wel vanavond) ?verleidt het publiek met de gloedvolle sfeer van ouderwetse cinema-horror. Grootse bewegingen, schaduwspel en humorvolle overdrijvingen zorgen dat de toeschouwer zich ontspant bij het zien van deze veilige pastiche op het genre. Door er doorheen te breken met de actualiteit, komt de echte schrik van het besef; de echte horror is springlevend en om ons heen, dag in, dag uit.?
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.