Mira van der Lubbe

Over Mira

Mira van der Lubbe (Amsterdam 1987) is een Amsterdamse acteur, theatermaker en schrijver. Na haar afstuderen in 2011 aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie speelde ze als freelancer onder andere bij De Toneelmakerij, Toneelgroep Maastricht, Het Nationale Theater en TV-series als ‘Jeuk’ en ‘Dokter Deen’. In de zomer van 2017 stond ze met haar eerste solovoorstelling ‘Maak van je shit een hit’ op theaterfestival ‘De Parade’. Een persoonlijke, muzikale en theatrale show over hoe te leven als je weet dat je belast bent met een erfelijk borstkanker-gen, over de gevolgen daarvan en het maken van keuzes. Haar kwetsbare doch krachtige manier van vertellen kwam binnen bij het publiek en zichtbaar geroerd verliet men de tent.

Mira genereerde veel media aandacht met de voorstelling en schoof aan bij televisieprogramma’s als ‘Jinek’ en ‘RTL Late Night’. Ze was te horen op verschillende radiozenders en stond met interviews onder andere in De Telegraaf, NRC, De Volkskrant en Het Parool. Door het succes van ‘Maak van je shit een hit’ op De Parade besloot ze de voorstelling uit te bouwen naar een avondvullende show waarmee ze begin 2019 - samen met muzikant en componist Eva van Manen - te zien was in de theaters door het land. En tenslotte, zomer 2019, op Lowlands.

Met ‘Maak van je shit een hit’ heeft Mira een toon gezet, waar ze in haar nieuwe voorstelling ‘Nog altijd nog’ opnieuw naar streeft.
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.