Guido Weijers

Na bij drie toneelscholen te zijn afgewezen, koos Guido (Boxmeer 1977) zijn eigen weg. Tijdens zijn studie Toeristisch Management, huurt Guido theaters af, om (voor de leuk) oudejaarsconferences te try-outen. In februari 2000 haalt hij (met 40 pagina’s losse grappen) de halve finale van het Leids Cabaret Festival. Dan besluit hij er serieus voor te gaan en op de eerstvolgende editie van Cameretten is het raak. Guido wint met 2056 stemmen de Publieksprijs!

Vanaf Cameretten gaat de carrière van Guido erg snel. Hij komt in de stal van Mojo Theater en Guido speelt zijn debuutvoorstelling “Oxymoron” met succes in totaal meer dan 350 keer (o.a. in Dubai, Noorwegen, op de UIT-markt en Lowlands, in het Concertgebouw te Amsterdam, De Kleine Komedie, Diligentia, De Lievekamp en in honderden andere theaters). Guido werkte in 2001 mee aan VARA TV-programma ‘Cabaretiers on Tour’ en op 6 mei 2004 verscheen zijn eerste DVD. Op 27 november 2004 is “Oxymoron bij de VARA te zien.

Zijn tweede voorstelling ‘Myosotis!’ (2003-2005) is nog succesvoller en overal zitten de grote zalen vol. De landelijke pers is unaniem positief en deze voorstelling brengt Guido bij o.a. RTL Boulevard en Barend en Van Dorp. Vanwege de grote vraag speelt hij in seizoen 2005-2006 ‘Myosotis!’ nog twee maanden extra. Sinds een jaar is Guido vaste gast bij het radioprogramma BNN United en in oktober 2005 tekende hij een contract voor 3 jaar bij SBS6. In november 2005 verschijnt ‘Myosotis’ op DVD (Universal) en TV (SBS6).

Vanaf januari 2009 tot en met juni 2011 speelde hij zijn voorstelling ‘Axestos’ in uitverkochte theaters door het land. Vanaf 2006 luidt Weijers op SBS6 het jaar uit met De Oudejaarsconference. Jaarlijks kijken gemiddeld meer dan 1,7 miljoen mensen naar het jaaroverzicht van Guido.

Na 10 jaar behoort Guido Weijers tot de populairste en best verkopende cabaretiers van Nederland. Hij is een cabaretier van de zapgeneratie: snel, scherp, vol energie, kritisch en rebels.

Discografie:

2004: “Oxymoron” (dvd)
2005: “Myosotis” (dvd)

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.