Martijn Oosterhuis

Tijdens een bezoek aan de Engelenbak in 1994, een fameus open podium in Amsterdam, besloot Oosterhuis zelf het publiek te vermaken. De volgende dag belde zijn eerste opdrachtgever. Vanaf dat moment is Martijn Oosterhuis actief als cabaretier en stand-up comedian en heeft hij inmiddels honderden optredens op zijn naam staan. Oosterhuis trad onder meer op tijdens het Lowlands festival, Crossing Border, het Mundial Festival in Tilburg, A BIG Night of Comedy in Den Haag en de Boulevard in Den Bosch. Verder is Martijn al jarenlang een graag geziene gast in het Comedy Café te Amsterdam.

In 1997 won Martijn de persoonlijkheidsprijs van Cameretten. Hij besloot eerst naar Londen te gaan alwaar hij optrad in de Comedy Store en was tevens de eerste Nederlandse deelnemer aan ‘So you think you’re funny’ (vierde prijs) in Edinburgh tijdens het grootste internationale stand-up comedy festival van Europa. In 2002 maakte Martijn Oosterhuis zijn
theaterdebuut met zijn 1e solo programma ‘Echt’. In september 2005 verschijnt zijn 2e programma ‘ Van Huis Uit’.Dit seizoen start hij met zijn derde programma ‘ Smile’.

Martijn Oosterhuis valt op door zijn materiaal dat direct uit het leven gegrepen is. Hij heeft een zeer grote grapdichtheid die er voor zorgt dat zowel een kleine theaterzaal met honderd man als een grote tent met vijfentwintighonderd toeschouwers een ultieme avond met comedy beleven.

Bij het grote publiek is Martijn bekend door zijn medewerking aan het populaire televisieprogramma De Lama’s van BNN. Hij kreeg hiervoor een nominatie voor de Gouden Televizier Ring 2004. Na een sabbatical year waarin de sportschool een grote rol speelde, startte Martijn in september 2011 met try-outs van zijn vierde programma “No Surrender”. Een programma zonder rode draad, maar met een opvallende tatoeage…

Martin combineert zijn nieuwe cabaretprogramma overigens nog steeds met zijn werk als stand-up comedian voor het Comedy Café, Comedy Express en The Night of Comedy in de vaderlandse theaters.

Met het BNN programma de LAMA’s behaalde Oosterhuis een nominatie voor de Televisierring 2004 en ook heeft hij een eigen TV kanaal bij 2gotv. Martijn was columnist voor de Penthouse, schreef voor VPRO’ s waskracht en verscheen in meerdere programma’s als gast.

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.