Edgar Biervliet

Bron: www.broodopdeplanken.nl
Bron: edgarbiervliet.nl

Wie is Edgar? Wel…eigenlijk is Edgar buitengewoon saai en totaal niet grappig (althans in het dagelijkse leven). Optreden is zo’n beetje een ’uitje’ voor mij. De rest van mijn bestaan is uitermate rustig en huiselijk. ’Uitgaan’ vind ik ’wel aardig’, als het maar niet te vaak voorvalt. Het liefst blijf ik de hele dag thuis viool spelen. Kortom…ik ben een echte huismus. Kruipt nu gelijk de vraag omhoog ’Wat doet een huismus op het podium?’. Ja, dat lijkt een contradictie. Eigenlijk is dat het (volgens mij) niet. Theater gaat om het scheppen van een andere wereld…en huismussen zijn daar veelal kampioen in. Zij scheppen permanent (met of zonder hulpmiddelen…zoals boeken en een viool) een eigen wereld waarin zij zich aangenaam voelen. Het podium is voor mij ook als een eigen wereld…een nieuwe dimensie…een andere wijze van communiceren.

Met een achtergrond als klassiek geschoolde zanger treedt hij op als cabaretier, presentator en (sinds kort) ook stand-up comedian. 2003 jury- en publieksprijsvan CabareteSKE. De juryvoorzitster noemde hem ‘de meest onwaarschijnlijke cabaretier die ik in mijn leven heb gezien’. Verstokte huismus die niet zonder het podium kan. Om z’n eigen interactieve, theatrale wereld te creëren.

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.