Karin Bruers

Na haar studie Personeelsmanagement startte Karin haar carrière in het buitenland. Tien jaar zwierf ze de wereld rond, ontwikkelde zich meertalig en deed veel ervaring op voor internationaal publiek. Terug in Nederland startte ze haar eigen creatieve bureau. Daarbij was ze te zien als actrice in twee succesvolle humoristische series en in een praatprogramma voor de regionale Brabantse omroep. Twee achtereenvolgende jaren speelde ze op ‘De Parade’ en sinds 1999 is zij werkzaam als stand-up comédienne en Master of Ceremonies in de Comedytrain en bij de Vlaamse stand-up groep ‘Bonjour Micro’ en ook werkte zij mee aan Koppensnellers.Verder was zij te zien als presentatrice van de Cabarestafette en presenteerde ze het Leids Cabaret Festival.

Karin heeft een politiek- en maatschappelijk engagement. Niet alleen wordt zij frequent geboekt als dagvoorzitster en presentatrice van politieke debatten en manifestaties, ook zet ze zich met enige regelmaat in voor ideële doelen die haar sympathie hebben. Haar werk is nimmer strijdig met haar denkbeelden. Met een goed analytisch vermogen weet ze telkens het juiste evenwicht te vinden tussen ernst en humor, waardoor haar presentaties nimmer saai zijn zonder dat de lach afbreuk doet aan de ernst van het thema.

Op dit moment is Karin zowel voor de schermen als achter de schermen actief. Zo schreef ze en regisseerde ze een humoristisch sketchprogramma voor de KRO, welke begin 2003 op de Nederlandse TV verscheen. Dit naar aanleiding van haar winnende inzending ‘Leed Night Comedy’ bij het Medialab (2001). Ook produceerde ze verschillende sketches voor het programma ‘Ook dat nog’, zat ze in het schrijversteam en verzorgde ze de spelregie van het panel. Medio 2004 is haar solotheaterprogramma gepland waaraan ze op dit moment schrijft.

Een recent maatschappelijk project van haar hand is de Socialsofa. Een hufterproof design straatbank, als statement tegen de gemeente die bankjes uit het straatbeeld haalde wegens overlast van hangjongeren. Haar sofa’s worden nu geplaatst, binnen en buiten de stadsgrenzen om de sociale cohesie in de maatschappij te verhogen.

Karin Buers maakte een voorstelling met Henk van Straten. En speelde in seizoen 2014-2015 in Club Sandwich en met Christel de Laat en Frans van der Meer "De Warme Wintershow’.

In 2013 verscheen haar schrijversdebuut getiteld ‘Brigadier oversteekmoeder’ bij uitgeverij Lebowski.

Karin is in juli 2017 twee weken naar Argentinië geweest voor de opnames van haar documentaire over de moeders die al 40 jaar lang in juni rondjes lopen op Plaza de Mayo om gehoord te worden. Ze is er helemaal stil van.

Aan het 2de boek Hongerzomer wordt hard gewerkt. Het boek verwacht december 2017 in de winkels te liggen. Het eerste boek Brigadier Oversteekmoeder is te koop.


Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.