John Brukx

Bron: www.j-a-n-brulet.demon.nl

John Brukx is 35 jaar oud en vindt zijn roots terug in het Brabantse land … ooit van Ravenstein gehoord? Zo’n twaalf jaar geleden vertrok hij naar de Randstad om daar missiewerk te verrichten. Er moest gewerkt worden en met humor! Nadat de taalbarrière overwonnen was en hij het ‘houdoe’ achter zich had gelaten, begon hij met veel plezier les te geven aan verstandelijk gehandicapten in het als zeer pittoresk bekend staande Zoetermeer.

Zijn passie voor cabaret had hij al in Ravenstein ontdekt en kon hij in de Randstad verder uitbouwen. De zoektocht naar uiteenlopende voorstellingen van bekende en onbekende cabaretiers duurt tot aan de dag van vandaag voort. Het precieze moment waarop John besloot om zelf cabaret te gaan maken is moeilijk te achterhalen, maar het lijkt een onomkeerbaar proces te zijn. Al vanaf zijn vroege jeugd greep hij iedere mogelijkheid aan om het podium te bestijgen. Aanvankelijk dreef hij zijn klasgenoten tot wanhoop met slechte imitaties van rockhelden die alleen hij kende. En nu zijn het zijn leerlingen die dagelijks zijn try-outgrappen moeten aanhoren.

Met zijn eerste avondvullende programma “John Brukx??? Daar zit een luchtje aan…” heeft hij twee seizoenen gespeeld en zijn programma “Uitburgeren” heeft inmiddels ook in verbeterde versie het tweede seizoen gespeeld. Aan dit programma is gepassioneerd en met hulp van een regisseuse gewerkt. Een programma waarin John zowaar iets zinnigs heeft te melden.

Ondertussen wordt er hard gewerkt aan het 3e programma (“Sjoelen”). Dit keer zal John de kar niet alleen gaan trekken, maar zal hij samen met Robert Kempen het podium bestijgen. Dubbele energie op het podium met hier en daar even ruimte om te ontspannen. Gewoon effe “Sjoelen”.

Behaalde resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst:

Speelde in Brukx & Kempen.

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.