Steef Cuijpers

In 1965 word ik geboren in Eindhoven. Al snel blijkt dat het entertainen in mijn bloed zit. Op 3-jarige leeftijd scheld ik mijn vader uit voor “vuile lul” op een vol strand in Spanje, waarop alle badgasten in de buurt hun gezichten vakkundig in de handdoeken en strandtassen duwen om maar vooral niet te laten merken dat het eigenlijk erg leuk is. Als ik daarna als 6-jarige conferences van Wim Sonneveld door mijn opa laat vastleggen op band (CD op aanvraag beschikbaar) is het duidelijk dat het podium lonkt. Maar niet als cabaretier. Eerst als
puber en “gitarist” (3 akkoorden en een distortion) in een heuse punkband (Tiznikz), daarna in een “volwassen” popband (I’ll Be The Judge) om uiteindelijk te eindigen, als zanger, in een feestband (The Sway Danceband) voor bruiloften en partijen. Een roemloos einde van bijna 15 jaar podium.

Maar dan is het opeens december 1995. Comedytrain traint in Eindhoven en als aan het eind verteld wordt dat volgende maand audities zijn geef ik me op. Dan volgen vier weken van 100 sigaretten per dag, 3 uur slaap per nacht, veel dunne stront en uiteindelijk de auditie. Eindelijk weer succes. De auditie haalt zelfs HP/De Tijd. Dan belt de NCRV, of ik het radioprogramma “BuZz” wil presenteren????!!!! Ja dus. Steef Cuijpers is DJ! De omroep bevalt me goed. Na de 3 jaar radio volgt zelfs een televisieprogramma in 2000, 8 afleveringen die
waarschijnlijk niemand gezien heeft! In dat jaar verlaat ik ook Brabant en verhuis naar ´s-Graveland. Ik werk een tijdje bij de VARA (“Jack Jubelt”, “Later Wordt Het Leuk”) en daarna bij de AVRO (“Schiffers.fm”). En dan komt in mei 2001 Erik de Zwart (Radio 538) naar Toomler. Hij ziet me spelen, kent mijn verleden en wil me hebben. Yes! 5 augustus 2001: Het eerste comedy radioprogramma op Radio 538. Presentatie: Steef Cuijpers. Maar dan komt Gordon naar 538!?

Na vijf maanden moet ik noodgedwongen van de radio af. Op 6 januari 2002 is mijn laatste uitzending. Ik besluit om alleen nog achter de schermen bij de radio te werken. Die kans krijg ik van de AVRO! Weer terug bij “Schiffers.fm”. En vanaf februari te zien in een nieuw comedyprogramma van collega Karin Bruers bij de KRO (televisie).

Bovendien sta ik gemiddeld 5 keer per maand in Toomler en speel ik met Comedytrain zo´n slordige 20 keer per seizoen in het theater.

Oh ja. Steef speelde, samen met Roué Verveer en Murth Mossel, in 2004 voor de Nederlandse en Vlaamse troepen in Kabul, Afghanistan. Zeer speciaal. Of zoals hij het zelf zei: “In een normaal seizoen is het theateroptreden met Comedytrain in het Chassé theater in Breda een hoogtepunt. 1300 mensen die uit hun dak gaan. Maar na het optreden in Kabul kwamen de tranen omdat ik toen me pas echt realiseerde hoevéél we gegeven hadden…”

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.