Daniël Arends

Daniël Joko Erik Arends groeide op in Bussum, waar hij op zijn veertiende een baantje kreeg als pianist in een hotel. Op zijn achttiende besefte hij dat een carrière als pianist niets voor hem was. Hij besloot om te gaan studeren aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam. Hier maakte hij gedurende vier jaar deel uit van de cabaretgroep "Vier Gasten". In 2003 sluit Daniël zich aan bij Comedytrain.

In 2006 stond Daniël Arends (‘Nu we d'r toch zijn') samen met Jan Jaap van der Wal (‘Louter hoogtepunten') met het Comedytrain Dubbelprogramma in de Nederlandse theaters. Daniël is regelmatig te zien in Toomler en met de Comedytrain Theatertour in het theater. Daarnaast won hij in 2006 het Cabaretfestival Cameretten. In een uitverkocht Luxor te Rotterdam sleepte hij, naast de juryprijs, ook de publieksprijs in de wacht.

In 2007 komt Daniël met zijn eerste volledige programma: “Joko 79”. Een jaar later komt hij alweer met zijn volgende programma “Geen Excuses”. Deze voorstelling levert hem een nominatie op voor Neerlands Hoop, de prestigieuze prijs voor nieuw cabarettalent. Ook zijn voorstelling “Blessuretijd” (2010) wordt genomineerd voor de Neerlands Hoop en krijgt lovende kritieken. Ook "De Zachte Heelmeester" leverde hem een nominatie op voor Neerlands Hoop en kon rekenen op lovende kritieken van zowel pers als publiek.

Ook is hij te bewonderen in de nieuwste film van de makers van New Kids: "Bro's Before Ho's", waarin hij een hoofdrol vervult.

Zijn solocarrière is inmiddels een feit. Hij heeft de smaak te pakken en vangt zijn publiek ieder jaar weer in een nieuw web van verwarring. Theo Maassen noemt hem de spannendste cabaretier van het moment. En dat is hij. Hij heeft geen kaders en geen beperkingen. Hij is schurend eerlijk en verbaal agressief. Dat is Daniël Arends.

In seizoen 2016-2017 speelde hij een voorstelling met Patrick Laureij.
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.