Edgard Eeckman

Bron: www.edgard.be

Geboren op 2 juli 1957 in Gent.

Hij bouwde en speelde marionettentheater. Hij volgde les marionetten maken, beeldhouwen, en poëzie schrijven bij het Gentse poëziecentrum en spreken in het openbaar. Hij kreeg lessen dictie en vier jaar avondschool toneel in Gent. Hij nam deel aan de workshop Songwriting o.l.v. Bram Vermeulen georganiseerd door het CVA. Hij speelt bij toneelgroep De Loofblomme in Sint-Denijs-Westrem al 25 jaar een groot aantal uiteenlopende rollen, telkens onder begeleiding van professionele regisseurs zoals Roger Bolders, Chris Boni, Herman Coessens, Jef Demedts, Wim De Wulf, Ceryl Van Gent, Oswald Versyp en Mark Willems.

Hij trad als duo Edgard en Jos op (met wijlen jazzpianist Jos Sobrie) met het programma “Vloeken helpt” half de jaren ’80 (muziek: Jos – teksten: Edgard).

Edgard trad gedurende 4 jaar op met pianist, componist en arrangeur Jürgen Geiger met het liedprogramma “Met uitsterven bedreigd” (vroeger: “Een mens snijdt aan twee kanten”).

Edgard nam deel aan een (geïmproviseerde) parodie op de Jerry Springer-Show tijdens het Humorologie-Festival 1999 in Marke/West-Vlaanderen.

Tijdens de Open Monumentendag 2001 traden Edgard en Jürgen op met het speciaal daarvoor geschreven lied “Kou in Moskou” (tekst: Edgard – muziek: Jürgen).

N.a.v. de viering 200 jaar rechtbank Antwerpen in november 2000 bewerkte en regisseerde Edgard de tekst “Hoe later, hoe vroeger” van Rasmus Nuller. In samenwerking met de medewerkers en de acteurs van de toneelgroep De Loofblomme.

Edgard regisseerde en bewerkte “Het 14de kippetje”, een filmscript van de Nederlandse auteur Arnon Grunberg tot “Vlees of Gevogelte”; opnieuw met de ganse ploeg van de toneelgroep De Loofblomme. Op het Gentse Amateurtheaterfestival 2002 kreeg de voorstelling de Prijs van de Jury (samen met theater Krakeel).

Gedurende het seizoen 2002-2003 reisde Edgard samen met theatercompagnon Dirk Vanmeirhaeghe het Vlaamse land rond met de cabareteskte theaterduoloog “Als ik neen zeg, is het neen!”.

Edgard speelde in “Thuis” de boekhouder van Sanitechniek in het seizoen 2004.

In 2004 speelde Edgard een rol in “De Broers Geboers” van Arne Sierens in regie van Oswald Versyp met het theatergezelschap De Loofblomme. Op het “Festival van het Amateurtoneel” in Gent kreeg de productie de eerste prijs.

Op dit ogenblik volgt Edgard de 3-jarige theaterregiecursus van vzw Wisper.

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.