Pieter Jouke

Pieter Jouke (Domineeszoon, 1973) begon in 2000 aan een glansrijke comedycarrière.

Tien jaar lang schreef Pieter Jouke de grappen voor diverse cabaretiers. Tien jaar lang schreef hij voor programma’s als Spijkers met Koppen, De Wereld Draait Door, Koefnoen, Koppensnellers, Klokhuis, Tussen de Oren en vele andere programma’s.

Tien jaar lang speelde hij in theaters, clubs en comedycafés in onder andere Nederland, Edinburgh, Londen, Hongkong, Australië, Costa Rica en Nieuw Zeeland.

Tien jaar lang was hij te zien op televisie bij Koppensnellers, CQC, de Staat van Verwarring, Knevel en van den Brink, Comedy Central en RenkemaTV.

Hij tien marathons en richtte hij met twee vrienden burorenkema.nl op. En nu is het tijd voor zijn verhaal. Alleen zijn verhaal. Nou Wordt Die Mooi!

Hij was op televisie te zien in onder andere “Koppensnellers” en “De Staat van Verwarring”. Hij maakte furore als een van de presentatoren van het Veronica TV programma “CQC”. Hij is een van de drie schrijvers van het boek “Koning van de Koffieautomaat”, “Koning van de kraamkamer” én “Koning van de kist”. Hij schrijft columns, rent en acteert. Pieter leverde elke vrijdag een humoristische bijdrage aan het radioprogramma 'The Friday Move' met Wilfred Ginee op Business Nieuws Radio dat live vanuit restaurant Dauphine (A'dam) werd uitgezonden.

Onlangs speelde Pieter Jouke in theater Bellevue te Amsterdam. Van Volkskrant journalist Patrick van den Hanenberg kreeg ik de volgende reactie: “Ik zat in de eerste plaats in Bellevue als jurylid van Poelifinario/Neerlands Hoop. En ik heb direct daarna de andere juryleden opgeroepen om ook te gaan kijken, want ik vind Pieter een enorm talent. Ik was aangenaam verrast. Intelligent, scherp, adrem, droog, prima contact met de zaal. Ik vind het echt een hele goede en leuke voorstelling, en ik hoop zeker in de krant aandacht aan hem te kunnen besteden, bijvoorbeeld als hij volgend seizoen weer doorspeelt.”

Natuurlijk...het kan allemaal nog wat soepeler, maar niet te veel polijsten, want dan gaat een deel van de charme eraf”, aldus van den Hanenberg.

WAARSCHUWING: Sommige grappen van Pieter Jouke kunnen meta zijn. Het is in het verleden gebleken dat (vul hier zelf iets in dat in het verleden gebleken is, wat in eerste instantie een negatieve connotatie had, maar uiteindelijk wel mee viel).

Pieter Jouke werd in 1973 geboren in Kampen. Zijn vader was dominee en zijn moeder lerares Nederlands. Na zijn studie Arbeid- en Organisatiepsychologie ging hij werken als Personeel- en Organisatieadviseur bij verschillende multinationals totdat hij hoofd P&O werd. In 2000 stapte hij voor het eerst op het podium als komiek. Dat smaakte naar meer en in 2004 stopte hij met zijn reguliere werk en stortte zich volledig op zijn comedycarriere. Hij maakte avondvullende cabaretprogramma's en schreef veel voor radio, tv en collega-cabaretiers. Hij richtte samen met Edo Schoonbeek en Arjen Lubach Buro Renkema op. Daarmee staat hij zelfs in het Comedycanon van de Volkskrant. Pieter Jouke schreef 3 boeken, rende 10 marathons, leerde de krijgskunst Krav Maga en verscheen regelmatig op televisie in o.a. Koppensnellers, CQC, Staat van Verwarring en Padoem Patsss. Daarnaast geeft Pieter Krav Maga workshops voor bedrijven, is hij dagvoorzitter, leidt hij debatten, brengt hij comedy op maat, samenvattende columns en presentaties. Maar vooral geeft hij zich volledig aan u in zijn vijfde avondvullende voorstelling: Gloeiende plaat.
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.