Martijn Koning

Martijn Koning (Zwolle, 1978) begint in de zomer van 2004 met stand-up comedy. Dat jaar bereikt hij de finale van de Culture Comedy Award. Vervolgens sluit hij zich aan bij de Comedy Explosion.

Op het Groninger Studenten Cabaret Festival 2005 wint hij de persoonlijkheidsprijs. In 2006 doet hij auditie bij de Comedytrain waarna hij wordt aangenomen.

Koning ontwikkelt zich als tekstschrijver en schrijft voor tv-programma's als "Dit Was Het Nieuws" en schrijft columns voor "Spijkers met Koppen"(Radio2).

In de zomer van 2009 is hij één van de jonge comedians die als de Amsterdam Underground Comedy Collective de Comedytrain vertegenwoordigen op het befaamde Fringe festival in Edinburgh (Schotland).

In 2011 én 2012 maakt hij voor de digitale zender HumorTV een eindemaandsconference waarin hij terugkijkt op de afgelopen maand. Met medewerking van het duo Maartje en Kine en in elke aflevering een gastoptreden.

Na een aantal buitengewoon succesvolle seizoenen van Martijns Eindemaandsvoorstellingen (twee jaar lang maandelijks in Toomler en Eindhoven en op HumorTV te zien), waagt Martijn eindelijk de stap naar een echt soloprogramma van hem alleen: De maand van Martijn. Zijn eerste soloprogramma wordt direct genomineerd voor de Neerlands Hoop 2014.

Sindsdien heeft Martijn niet stil gezeten!
Hij speelde zijn voorstelling "Koning Chaos" in 2014-2015 en maakte in opdracht van BNN-VARA in december 2014 een "Sint & Nieuw - conference".
Daarnaast is Martijn vanaf september 2015 samen met Daniël Arends als teamcaptain te zien bij Dit was het nieuws en neemt hij wederom deel aan het satirische programma "COJONES".

Activiteiten:

* Comedians of the world Netflix 2018-2019
* Gabbers RTL in 2018
* Teamcaptain ‘Praat Nederlands met me’ 2018
* Medeschrijver en -speler van satirische serie COJONES bij de VARA.
* Teamcaptain ‘Dit was het nieuws’ 2015-2016
* Sinds 2006 lid van Comedytrain
* Wekelijks op het podium in Toomler
* Presentator van Celebrity Stand-up op Comedy Central
* In 2016 deed Martijn ‘The Roast’ bij Ekdom in De Ochtend
* Zomer 2017: presentator van ‘The Desk’ bij RTL Late Night.


Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.