Henry van Loon

Henry van Loon (1982, Oirschot) staat op het podium met zijn vierde cabaretprogramma Sleutelmoment. Het Parool zag de show en bestempelde Henry tot 'een van de getalenteerdste komieken van het land'. De cabaretier en acteur plaatst dagelijks vlogs op Instagram en YouTube.

Was Henry van Loon een voetballer, dan was hij een typische linksbuiten geweest: technisch begaafd, snel, en grillig: altijd bepalend voor het eindresultaat of het nou een briljante actie of een tragische eigen-goal betreft. En zo hoort het ook. Van Loon speelt steeds op het randje van zijn eigen kunnen, met veel fantasie, risico en een gevoel voor hilarisch absurdisme dat slechts weinigen gegeven is.

Henry kwam in 2001 vanuit Brabant naar Amsterdam om aan de Kleinkunstacademie te studeren. Na drie jaar werd hij lid van Comedytrain. Hij stond regelmatig op het podium in Toomler en speelde mee met de Comedytrain Theatertour. Al snel was hij te zien bij Kopspijkers, Koppensnellers en Draadstaal en te beluisteren bij Spijkers met Koppen.

Het voor BNN geproduceerde televisieprogramma De Henry van Loon Entertainment Show, was een fabelachtig kijkje in zijn hoofd en in het voorjaar van 2011 ging zijn gelijknamige eerste avondvullende programma in première. In het theaterseizoen 2013/2014 speelde hij de reprise van zijn tweede show: Electropis. Even persoonlijk als buitenaards en even geloofwaardig als absurd. Een staaltje Loonesqueheid dat je niet wilt missen.

Henry's derde soloprogramma Sluimer ging in première in oktober 2014 en was te zien t/m januari 2016. Dat voorjaar speelde Henry met muziektheatergroep Zoutmus de voorstelling De Lente in het Compagnietheater.

In 2015 bestegen Alex Klaasen en Henry het podium als popduo H.E.A.R met 'Neuken is voor meisjes'. 'Een soort Greatest Hits, maar dan met allemaal nieuw materiaal'. De muzikale voorstelling was die zomer en de editie erop te zien op het reizende theaterfestival De Parade.

Films:

New Kids Turbo (2010)
New Kids Nitro (2011)
Bro's before Ho's (2013)
De Boskampi's (2016)
Ron Goossens: Low Budget Stuntman (2017)
Gek van Geluk (2017)
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.