Patrick Meijer

Door de eeuwen hebben al verschillende wetenschappers zich het hoofd gebroken over deze vraag: wie is Patrick Meijer?

Zo schreef de Duitse natuuronderzoeker Joachim Natzenbein natuurlijk een standaard werk met zijn “Von dem Natur und einen Patrick” (1479, Bremen), een boek dat terecht bekend staat om zijn prachtige prenten, en ook een helder en accuraat beeld schetst van wie ik zou zijn en hoe ik geleefd zou hebben in de 15e eeuw. Een ander werk dat niet mag ontbreken in dit illustere rijtje is uiteraard het verzamelde werk van de Franse alpinist Jean Michel Flambois (1802-1864), die de vraag wie is Patrick Meijer probeert te beantwoorden middels lange sonnetten waarin hij , tegen de achtergrond van de industriële revolutie en de opkomende urbanisatie, een indringend doorkijkje verschaft in mijn eventuele leven in die roerige tijden. Als laatste, en dit is een echte aanrader voor mensen met een exacte achtergrond, is er natuurlijk nog “Jordnära Grundämne” (1906, Stockholm) van de Zweedse scheikundige Olof Nordberg die middels een alchemie-filosofie verbinding blootlegt dat ik, en daarmee wij allemaal, eigenlijk ook niets meer ben dan een door elementen gevormde gedachte. Of, zo U wilt, een door gedachten gevormd element.

Mocht U nou nog meer van mij willen weten dan staat hieronder nog een stuk juryrapport:

Patrick won in 2005 de juryprijs van de Culture Comedy Award. Uit het juryrapport het volgende:
"De jury was met name onder de indruk van zijn ‘bit’ over de televisie, die eindigde in een reeks steeds beter wordende grappen, die een climax kreeg in zijn versie van ‘Boer zoekt vrouw’. Dat zijn niet zozeer grappen die ingaan op de waan van de dag, maar wel heel dicht op de huid van de tijd zitten. Daarnaast maakte hij ook goed gebruik van de actualiteit heet van de naald.

Patrick Meijer lijkt een wat slungelige manier van optreden te hebben , maar vergis je niet. In dat lange lijf zit ook agressie, die soms even opflikkert. Daardoor schept hij een onderhuidse spanning, die een extra dimensie toevoegt aan een verder vrij rustige en subtiele delivery. Patrick is een scherpste observator. Hij is niet uit op de instant-lach, maar beschouwt de wereld, denkt na en houdt de zaal op intelligente en geestige wijze een spiegel voor, met als resultaat dat de mensen in de zaal uitbundig zitten te lachen om hun eigen absurditeiten."

Volgens de jury heeft Patrick Meijer veel toekomst. Niet alleen in de clubs, want wij gaan ervan uit dat hij over anderhalf, twee jaar met een avondvullende show in de theaters staat…

Al bijna 20 jaar is Patrick Meijer een hit op het podium met zijn volstrekt originele grappen die meer onverwachte wendingen bevatten dan een circusacrobaat in een draaiende wasmachine. Meijer is een authentieke comedian’s comedian. Zo’n artiest waar comedians na de show vol eerbied over praten aan de bar.

Patrick Meijer is een unieke comedian die nooit voor de makkelijke grap kiest, maar die het publiek altijd wil uitdagen om met hem mee te gaan in zijn bizarre hersenspinsels. En zo zet hij elk optreden wat memorabels neer.

Patrick Meijer is bovendien een geweldige tekstschrijver die jarenlang werkte als een van de de vaste tekstschrijvers van Javier Guzman. Ook is hij een echte intellectueel die onlangs debuteerde als schrijver met zijn eerste (kinder)boek: Pappa Beer Moet Neuken. (Wij verzinnen het ook niet.) Zoals we al zeiden: een unieke comedian!
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.