Sander van Opzeeland

In 1998 sluit Sander van Opzeeland zich aan bij de Comedytrain. Zijn cynische en sarcastische humor bevalt met name de liefhebbers.

Als schrijver en uitvoerder werkt hij voor tv-programma's als Dit was het nieuws, Kopspijkers en Koefnoen. Voor de radio is hij columnist bij het radioprogramma Spijkers met koppen. Ook verschijnen zijn columns in de gratis krant DAG.

In 2007 zendt de VARA een tv-special van hem uit in de reeks 'Comedytrain presenteert'. Tijdens het promoten van de uitzending geeft hij aan te stoppen met optreden.

Desondanks is hij in de zomer van 2009 één van de comedians die als de Amsterdam Underground Comedy Collective de Comedytrain vertegenwoordigen op het befaamde Fringe festival in Edinburgh (Schotland).

Hij is vanaf 2010 in de theaters te zien met zijn programma "Had ik dit maar tien jaar geleden gedaan, toen was ik nog hip'. Een programma met liedjes en een zwaar moralistische boodschap die er met een voorhamer zal worden ingeslagen. Een van Sanders bekendste uitspraken is: 'Dit is een kleine stap voor mij, maar een grote stap voor de mensheid'. Dit zei hij in november 1970, toen hij op eenjarige leeftijd voor het eerst een paar stappen rechtop liep.

Nu, eenenderig jaar later is hij fantasievol, gedreven, en vooral onwaarschijnlijk lui.

Sander was schrijver bij Dit Was Het Nieuws, Kopspijkers, Koefnoen en de Nederlandse versie van The Daily Show.

Speelt geen voorstelling in seizoen 2020/2021.

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.