Johan Goossens

Johan Goossens wint in 2006 alle prijzen op het Groninger Studenten Cabaret Festival. ‘Eindelijk iemand die zich niet beperkt tot navelstaren!’ was het commentaar van de jury. Met ironie en een poëtische ondertoon heeft hij het over het studentenleven, de liefde en de tijd waarin we leven: ‘Ik vind dit maar een rommelig interbellum…’ Met zijn liedjes en conferences staat hij in de oude cabarettraditie.

Hij haalt zijn bachelor Nederlandse taal & cultuur aan de Universiteit van Amsterdam en maakt verschillende soloprogramma’s. In zijn eerste avondvullende show A-boom! neemt Goossens het publiek mee naar Afrika, naar het dorpje Akoetsiaboom. Hij vertelt over zijn pogingen een klasje kinderen te leren tellen, over het excessief drinken op begrafenissen, over de-man-met-de-handdoek, over malaria, busongelukken en hoe honger went.

Zijn tweede show Maandag wordt minder goed ontvangen en vormt de directe aanleiding voor Johan om een baan te zoeken in het onderwijs. Van de één op de andere dag gaat hij lesgeven op een ROC. Het blijkt een schot in de roos, zowel persoonlijk als artistiek. Het vormt de basis voor zijn derde show Leer mij de mensen kennen. Over deze show is de pers unaniem lovend en hij wordt ermee genomineerd voor de Neerlands Hoop Prijs 2013, de prijs voor de cabaretier met het grootste toekomstperspectief.

Muziektheater:

2004: “Een schitterende jongen” (AKF)
2005: “Jules de Corte? Zo kende ik hem niet!” (AKF)

Film:

2006: “Sinterklaas & Pakjesboot 13” (rol: Checkpiet)

Bibliografie:

2014: “Wie heeft er wél een boek bij zich?”

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.