Tim Fransen

Tim Fransen groeide op in de Amsterdamse Bijlmer, waar hij kennis heeft gemaakt met veel verschillende culturen, welke op hun beurt ook kennis hebben gemaakt met ‘Tim Krullenbol’. Hij heeft vele ambities gehad en ook weer naast zich neer gelegd; een beroemde drummer worden, een rijke tennisspeler en striptekenaar, naar de Olympische Spelen gaan als karateka.

In de 6e klas van het Gymnasium raakt hij geïnteresseerd in cabaret. Er leek hem niks mooiers om een zaal mensen aan het lachen te maken. Enthousiast gemaakt door cabaretiers als Eric van Sauers en Theo Maassen, is hij druk gaan schrijven. Na een workshop van cabaretier Amar had hij eindelijk genoeg lef en vertrouwen om het podium te betreden, en niet zonder succes. Een jaar na zijn eerste optreden schrijft hij zich in voor het AKF Comedy Concours 2007 en wint hierbij zowel de jury- als de publieksprijs. Ook bij het Amsterdams Studenten Cabaretfestival won hij in 2010 beide prijzen.

Verder heeft hij zijn propedeuse Nederlands gehaald. Waarom Nederlands? Omdat hij schrijver wilde worden. Maar wel een luie. Hij hoopte namelijk schizofreen te worden en dat de stemmen in zijn hoofd dan scherpzinnige dialogen zouden voeren die hij vervolgens klakkeloos op zou schrijven. Waarom psychologie? Hij hoopt daar te leren hoe hij schizofreen wordt. Aan de Universiteit van Amsterdam voltooide hij de studies psychologie en filosofie, beide cum laude.

Sinds 2011 is Tim lid van Comedytrain en speelt hij wekelijks in Toomler. Verder werkte hij mee aan programma's als “Panache” en “Dit Was Het Nieuws”.

In 2013 schreef hij samen met Theo Maassen de “Oudejaarsconference”.

In 2014 won hij bij het VARA Leids Cabaret Festival zowel de jury- als de publieksprijs.

Vanaf 2015 tourt hij met zijn filosofische cabaretvoorstelling ‘Het failliet van de moderne tijd’.

Verder werkte hij mee aan programma’s als Panache en Dit Was Het Nieuws. Ook schrijft hij regelmatig een column voor het radioprogramma ‘Spijkers met koppen’.
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.