Stefan Pop

Stefan wordt geboren in Rotterdam op 22 september 1985. Op zijn 15e doet hij voor het eerst auditie voor Comedytrain, mensen moeten lachen, maar hij gaat toch eerst zijn school maar ‘s afmaken. Stefan stort zich vervolgens volledig op de redactie van de schoolkrant en vertrekt daarna om Zuid-Amerika en de rest van de grote mensenwereld te ontdekken.

Stefan komt echter regelmatig terug naar de kelder, waar hij menig open podiumbezoeker verbaast met zijn talent. Op zijn negentiende, inmiddels doorgestroomd naar de studie Geneeskunde, besluit hij het er toch nog maar een keer op te wagen. Op 15 juni 2005 doet hij nogmaals auditie en Stefan mag zich sinds die dag lid van Comedytrain noemen.

Inmiddels is hij een vaste kracht in Toomler, speelt hij mee met de “Theatertour”. In de zomer van 2007 speelt hij in Toomler twee weken een Dubbelprogramma met Theo Maassen. Dit alles probeert hij al jaren te combineren met steeds wisselende academische activiteiten. Gelukkig is hij vaker in Toomler te vinden dan in de collegebanken.

Van 2006 – 2012 was Stefan redactielid van “Dit was het nieuws”. In 2009 maakte hij deel uit van een groep jonge comedians die als het “Amsterdam Underground Comedy Collective” de Comedytrain vertegenwoordigde op het ’s werelds grootste kunstfestival “The Fringe” in de Schotse hoofdstad Edinburgh. In hetzelfde jaar doet Stefan ook mee aan het Leids Cabaret Festival waar hij als tweede eindigt.

In de zomer van 2007 speelt hij in Toomler twee weken een Dubbelprogramma met Theo Maassen. Dit alles probeert hij al jaren te combineren met steeds wisselende academische activiteiten. Gelukkig is hij vaker in Toomler te vinden dan in de collegebanken.

Stefan is naast zijn optredens in het theater, ook regelmatig als lid van Comedytrain te zien in Toomler. Maandelijks co-produceert hij de comedy-avonden in Studio K in Amsterdam: www.studio-k.nu

Stefan Pop maakt met Herman Otten wekelijks radio-sketches op Radio 1 – Lachen in het Donker. Iedere maandag maakt hij een nieuwe twittersketch voor HumorTV.

Van 2010 tot 2012 stond Stefan in het theater met zijn eerste soloshow Popaganda. In 2012 kwam hij meteen met een twee voorstelling; Mijn blauwe periode. Deze voorstelling tot en met mei 2013 te zien.

Stefan Pop maakt met Herman Otten wekelijks radio-sketches op Radio 1 – Lachen in het Donker. Iedere maandag maakt hij een nieuwe twittersketch voor HumorTV.





Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.