Maarten Ebbers

Maarten Ebbers wordt op 1 oktober 1980 geboren in Purmerend en besluit dan al snel om op te gaan groeien in Edam. Vanaf zijn zesde stoppen zijn ouders hem op gitaarles. Voor sommige klinkt het als kinderarbeid, maar Maarten is ze eeuwig dankbaar. Door de gitaar en zijn baantje achter de bar in een beroemd Edams muziekcafé groeit zijn interesse voor de podiumkunst. De liefde voor muziek en zijn talent om mensen te laten lachen zorgen ervoor dat Maarten in 2005 start aan een theateropleiding in Amsterdam.

Cabaret

Tijdens de opleiding ontwikkelt Maarten zich als cabaretier. Hij besluit mee te gaan doen aan het Leids Cabaret Festival in 2009. En met succes. Hij wint de jury- en de publieksprijs. In 2010 komt hij met zijn eerste avondvullende cabaretvoorstelling “Laat Mij Maar Zitten”. Gevolgd door “Laat Mij Maar Voorop” in 2012 en “Appeltje Eitje” in 2015.

Muziek

Muziek speelt een belangrijke rol in de carrière van Maarten. Als gitarist stond hij in 2007 in de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival bij de voorstelling van Nina de la Croix. Hij is een van de vaste muzikanten van de Sneldichteres, is sinds 2014 als theaterzanger verbonden aan het collectief Het Nieuwe Lied. In 2016 richt hij zijn band De Medemens op. Daarmee hij deze zomer op festivals staat.

Acteur

Naast cabaretier en muzikant werkt Maarten ook als acteur. Van 2012 tot en met 2015 in de voorstelling “Oorlogsgeheimen” naar het gelijknamige boek van Jacques Vriens. Van maart tot en met mei 2018 is Maarten met deze voorstelling weer in diverse theaters te zien.

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.