Nabil Aoulad Ayad

Nabil Aoulad Ayad is een veelzijdige duizendpoot dat zowel on screen als on stage regelmatig te zien is. Op televisie is hij een begrip aan het worden in verschillende shows zoals "BAAS Raymann", de improvisatieshow "Alpacas" en ga zo maar door. En dat is allemaal nog maar het begin voor de talentvolle cabaretier Nabil...

Nabil werd geboren op 7 juni 1984 te Waalwijk. Als kind was hij al niet meer weg te slaan bij musicals op school en groeide hij op met de grappen van Hans Teeuwen, wat later zijn grote inspiratie werd op het gebied van cabaret.

Naast cabaret ontwikkelde Nabil zich ook op het gebied van beatboxen; in 2006 won hij zelfs de Nederlandse Kampioenschap Human Beatboxing, wat zijn doorbraak betekende in de Nederlandse entertainmentwereld.

Hij vertolkte in de daarop volgende jaren meerdere rollen in Nederlandse soapseries, zoals Yousef El-Bassity in "Onderweg naar Morgen". Niet te vergeten zijn acteerprestaties in het theaterstuk "Rzpkt", waarin hij niet alleen zijn beatboxskills maar ook zijn zang- én danskwaliteiten kon tentoonstellen.

In 2015 heeft Nabil deelgenomen aan het Leids Cabaret Festival, waarbij hij de finale heeft gehaald. De jury roemt Nabil's vermogen om zijn kwetsbaarheid om te zetten naar goede grappen en zien in hem een innemende, veelbelovende cabaretier met een toekomst in het theater.

Sinds het najaar van 2015 verschijnt Nabil in de "BAAS Raymann" show op NPO1, naast Jörgen Raymann en andere getalenteerde cabaretiers waarbij zij op hilarische wijze hun uitgesproken kijk geven op Nederland. Daarnaast is hij sinds november op BNN te zien in de "Alpacas, de nieuwe improvisatieshow van Nederland sinds de Lama's.
In "Goalmouth" op DisneyXD presenteert Nabil samen met Mingus Dagelet een voetbalprogramma voor kinderen met een passie voor voetbal, hier leren de kinderen op hilarische wijze alles wat er te weten valt over voetbal.

Naast alle televisie-optredens zal Nabil dit jaar ook te zien zijn in het theater met zijn eigen avondvullende show "Tijdmachine", waarin hij als muzikaal talent terug duikt in het nostalgische gevoel van de jaren '90.
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.