Paul Morocco

Bron: www.mojotheater.nl

Paul Morocco (geboren in 1961 te Virgina, Verenigde Staten) is half Marokkaans en half Amerikaans. Toen hij 10 jaar was leerde zijn broer hem gitaar spelen en leerde hij op zijn 15e jongleren met citroenen toen hij in een restaurant werkte.

In 1978 ging hij naar de International Jongleurs Association waar hij diverse competities won. Tijdens zijn universiteitsstudie leerde hij de aloude kunst om geld in te zamelen: door op straat op te treden. Hij reisde als straatartiest van New Orleans naar New York en eindigde toen in Europa.

In 1985 won Paul de Cardiff, Street Festival Competition.

Hij verhuisde naar Londen in 1987 waar hij bekendheid verkreeg in de comedy clubcircuit en kwam toen in diverse televisieshows en commercials zoals bij Jonathan Ross, Saturday Night Live, Vimto en Worthington.

Paul Morocco zette in 1990 toen zijn nieuwe show op: Paul Morocco and the EC Big Band. In samenwerking met Bill Baily en Alessandro Bernardi, traden ze op op het London Mime Festival. Met zijn nieuwe manager en de talenten van Alessandro Bernardi en Antonio Forcione gecombineerd, vormde hij de “Ole” show, waarmee ze de Britse Gas Awards wonnen en de Scotssman Best Newcomer’s Awards ontvingen op de Edingburgh Festival (1991). In 1993, trad de groep “Ole” op tijdens comedy festivals in Australië.

In 1995 had Paul Morocco zijn eerste rol in de televisie sitcom “Asylom”.

Guillermo de Endaya sloot zich in 1996 aan bij de show van “Ole”. En in het jaar daarop kwam Marcial Heredia bij de show. Samen met Ramon Ruiz en Anita La Maltesa traden ze op in diverse theaters in Italië en op de Italiaanse televisie.

In 2005 sloot Antonio Gomez zich aan bij “Ole”. In hetzelfde jaar creëerde Paul de tweede show gebaseerd op “Ole”, getiteld “Los Locos”. De artiesten Carlos Chaves, Juan Portella en Ruben Alvarez speelden mee in “Los Locos”.

In 2006 zette Paul en zijn internationale manager de derde show op toneel met dezelfde titel als de voorgaande show, “Los Locos”. Ditmaal met de artiesten Marcial Heredia, Alessandro Bernardi en de nieuwste lid, Gian Sessagari.

“De toekomst is groter dan het verleden. Het is niet alleen een show, het is een filosofie… deze reis gaat door.”

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.