Rayen Panday

Rayen Panday is bekend als cabaretier. Momenteel tourt hij door het land, met alweer zijn vijfde cabaretvoorstelling, getiteld 'Trigger'. Hij is tevens bekend van zijn shows op Netflix, waaronder zijn eigen 'Netflix Specials Live’.

Rayen is in 1983 geboren in Zaandam. Tijdens zijn rechtenstudie doet hij 2008 mee aan een open podium stand-up comedy, iets wat hij stiekem al heel lang wilde. Hij wordt benaderd om auditie te doen voor het Groninger Studenten Cabaret Festival 2008 waar hij in de finale de Persoonlijkheidsprijs wint. Sindsdien is Rayen actief als stand-up comedian en cabaretier. In 2010 wordt hij een vaste kracht van het Comedy Café in Amsterdam en begint aan zijn eerste avondvullende cabaretprogramma te werken. Naast zijn theatervoorstellingen is hij tevens bekend van zijn vele optredens in TV-programma’s en op festivals als Lowlands en Paaspop. Sinds 2016 is hij lid van de Comedytrain.

Voorstellingen

Van 2011 tot 2013 speelde Rayen zijn eerste avondvullende cabaretvoorstelling 'Drie Keer Rayen', gevolgd door 'Vrijspraak' in 2014 - 2015. Daarna toerde hij met 'Niet Verder Vertellen' in 2016 - 2017 en 'Fenomeen' in 2018-2019. Die laatste show gaf hem bekendheid bij het grote publiek.

Televisie & Radio

In augustus 2014 werd 'Drie Keer Rayen' uitgezonden bij de VARA op NPO 3. Vervolgens werden 'Vrijspraak' in december 2015 en 'Niet Verder Vertellen' in maart 2017 tevens uitgezonden bij de VARA op NPO 3. Naast de uitzendingen van zijn cabaretvoorstellingen, is Rayen ook regelmatig te gast in verschillende tv-programma's, zoals RTL4's Is er een Dokter In de Zaal; AVRO's 'Mag ik u kussen?', 'The Comedy Factory' op RTL 4, 'De Slimste Mens','De Tafel van Taal' en 'Klikbeet'. Ook had hij zijn eigen radiocolumn in het programma Gijs 2.0 op NPO Radio 2.

Internationaal

Door de herkenbaarheid van zijn verhalen, persoonlijke touch, verschillende typetjes en zijn muzikaliteit weet Rayen zowel in het Nederlands als in het Engels een breed publiek aan te spreken. Hij speelde eerder in Estland, Denemarken, België, India, Frankrijk, Suriname, Curaçao, Aruba, Indonesië, Brunei, Thailand en de Verenigde Staten.

In 2016 en 2017 had Rayen zijn eigen radiocolumn in het programma Gijs 2.0 op NPO Radio 2.

Discografie:

"Drie Keer Rayen" (dvd)
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.