Alex Ploeg

Comedytrainlid Alex Ploeg (1985) is winnaar van de Publieksprijs Cameretten 2016 en speelde dat jaar dubbelprogramma's met Ronald Goedemondt. In seizoen 17/18 speelt Alex dubbelprogramma's met Erik van Muiswinkel en Kasper van der Laan. Daarna werkt hij toe naar zijn eerste avondvullende voorstelling (première najaar 2018). De comedian was te gast in twee afleveringen van het nieuwe seizoen Foute Vrienden (RTL 5).

Afgelopen voorjaar was Alex bovendien te zien in het sketchprogramma Klikbeet (NTR), dat hij maakte met oa Eva Crutzen en Stefan Pop.

Voor Cameretten zette hij al meerdere cabaretfestivals op zijn naam, waaronder de Jury- en Publieksprijs van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival (2011) en het Griffioen Zuidplein Cabaret festival (2012).

'Veel van zijn verhalen zijn hilarisch. Sommige herken je direct. Andere verhalen getuigen juist van een prettig gestoord brein. Naast een goede comedian is Alex ook een uitstekend gitarist.’ (Jury Cameretten)

De creatieve duizendpoot schrijft verder voor programma’s zoals Klikbeet, Spijkers met Koppen (Radio 2) en eerder Cojones (VARA).
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.