Frank Brasser

Frank zag in 1988 het levenslicht. De verloskundige probeerde nog snel een meewarig gezicht te trekken, maar het leed was geschied. Ook op de middelbare school werd Frank nagewezen en uitgelachen. Een carrière als comedian leek vanzelfsprekend.

Frank Brasser studeerde psychologie in Amsterdam. Hij probeerde funstudent te zijn, maar faalde daar jammerlijk in, vanwege de vele studiepunten en het gebrek aan alcoholistische vrienden. Hij gaf z’n ambitie echter niet zomaar op en zocht mensen die samen met hem straalbezopen onder een brug wilden liggen. Onder die brug startte hij ook zijn comedy-carrière en trad hij op voor de hongerige eenden. Al snel volgde het menselijk ras als toehoorder van zijn grappen. Op het podium gaat hij lastige of gevoelige onderwerpen zeker niet uit de weg en daarom is elke show met Frank weer een openbaring. Frank blinkt uit in originaliteit, fantasie en complete gekte!

Frank Brasser (1988) is de ambachtelijke warme poetsenbakker van de comedywereld. Captiverende verhalen wisselt hij af met scherpe en absurdistische one-liners. Hij wil het zichzelf niet te makkelijk maken en brengt doorgaans grappen met een hoge uitgangswaarde. Al jaren maakt hij de vaderlandse stand-up comedypodia onveilig, maar ook weer niet zó onveilig dat de security wordt gebeld. Zijn palmares: Frank won bij de Comedy Café Roast Battles de Grofste Grap-award. Hij stond in de finales van het Zuidplein/Griffioen Cabaret Festival, de Nationale Comedy Slam, het Amsterdams Studenten Cabaret Festival en haalde de halve finale van het Groninger Studenten Cabaret Festival. Wie weet welke festivals hij nog meer niet gaat winnen? We gaan het meemaken. In zijn vrije tijd recenseert hij graag kranten. Ook hoopt hij dat mensen over het vorige zinnetje heen hebben gelezen en alleen de onderstaande voorbeelden van zijn hobby bekijken: NRC («««««): “Wereldklasse!” De Volkskrant (««««): “Uitstekend!” De Telegraaf («««): “Beetje schreeuwerig!”

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.