Wouter Monden

Wouter Monden wordt op 5 september 1980 geboren in De Meern. Als jongste in het gezin en jongste in zijn klas leert hij al om bijdehand van zich af te bijten. Vanaf zijn vijftiende doet hij podiumervaring op als zanger en gitarist van een pretpunkbandje, Zork. Vanaf dat moment weet Wouter dat hij daar thuishoort. Als de band uit elkaar valt, vindt hij zijn grote passie, comedy!

In januari 2010 begon hij met comedy en stond na enkele optredens in de finale van het Griffioen Zuidplein Cabaret Festival. De jury zei toen al over hem: “Wouter is tekstvast en stijgt daardoor met gemak boven zijn eigen tekst uit waardoor emotie en kracht in de conference komen.“

In november 2010 wint Wouter de juryprijs van de Culture Comedy Award. De jury roemt hem om zijn hoge grapdichtheid, diversiteit en actualiteit en roept hem uit tot het grootste stand-up comedy talent van 2010.

De Jury over Wouter: ‘Aan deze 30-jarige jongeman zie je dat hij graag en relaxed op een comedypodium staat. Met een leuke vibe trekt hij ons mee in zijn wereld vol grappen. Ondanks zijn beperkte ervaring schuwt hij de actualiteit niet en dat maakt hem als stand-up comedian volwassener en intelligenter.”

Wouter is een stand-up comedian die hard aan de weg timmert. Sinds 2010 speelde hij meer dan 300 keer in Nederland, België en Engeland. Als sympathiek uitziende jongen pakt hij het publiek moeiteloos in, maar hij kan hard en cynisch uit de hoek komen als het gaat om dingen die hij écht belangrijk vindt.

De stijl van Wouter Monden is het beste te vergelijken met de stijl van Wouter Monden. Toegankelijk, scherp, hard en met veel ruimte voor snelle interactie. Wouter was te zien bij The Comedy Factory op RTL4, te horen in de Q-Musicals van Q-Music Nederland, speelt regelmatig bij Comedy Café Amsterdam en schrijft o.a. mee aan Dit Was Het Nieuws en de Comedy Central Roast van Johnny de Mol. Ook is hij de publieksopwarmer van Zondag met Lubach. In november 2018 loopt Wouter de New York Marathon om geld op te halen voor Stichting Kika.
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.