Eva Crutzen

Eva, geboren in 1987 te Maastricht, studeerde in 2009 af aan de Frank Sanders Academie in Amsterdam. Tijdens haar opleiding schreef en speelde ze verschillende (solo-)voorstellingen waarmee ze na haar afstuderen op meerdere festivals geprogrammeerd werd. Kort daarna richtte ze haar eigen theatergroep ‘Nieuwe buren’ op en speelde ze onder andere in de voorstellingen: ‘LOLA’ en 'Mijn Leven Als Theo Nijland'. Op televisie was ze te zien in 'Rekenroos', 'Snuf De Hond en de ijsvogel', 'Flikken Maastricht' en een aantal korte films.

14 april 2012 won Eva de publieksprijs op het concours om de Wim Sonneveldprijs. Na de finalisten-tournee stond ze vorige zomer voor de derde keer op de Parade dit maal in de voorstelling ‘Debby’s Droom’ van Theo Nijland. 17 januari ging haar eerste avondvullende solo-programma ‘Bankzitten’ in première en werd door de pers lovend ontvangen. Deze zomer speelt ze op een aantal festivals en vanaf oktober tourt ze weer door het land met de reprise van haar voorstelling 'Bankzitten'.
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.