Gerthein Boersma

Gerthein Boersma (1978, Rheden) is een Nederlandse stand-upcomedian en games- en pokerjournalist.

Comedy
In 2011 haalde Boersma de finale van de Culture Comedy Award. Samen met de winnaar, Felix Heezemans, en de overige finalisten toerde hij in 2011 en 2012 langs Nederlandse en Belgische theaters.

Gerthein won in 2012 de Comedy Slam en was de eerste comedian die daarbij zowel de jury- als de publieksprijs in de wacht sleepte.Sinds eind 2011 speelt Gerthein bij Comedy Explosion.

In 2013 haalde Boersma samen met Kasper van der Laan als duo Kasper & Gerthein de finale van het Griffioen/Zuidplein cabaretfestival. Deze finale vond 15 maart plaats.

In mei 2013 won Gerthein de Delft Talent Comedy Award.

Games- en pokerjournalistiek
Sinds 2003 is Boersma werkzaam bij het Nintendo-tijdschrift Gamer, van 2004 tot 2007 als eindredacteur. Naast recensies, voorbeschouwingen en achtergrondartikelen is Gerthein ook bekend van de rubriek Boersma versus De Neve, waarin hij discussieert over allerlei actuele, aan Nintendo gerelateerde onderwerpen.

Tevens is Boersma de oprichter en voormalig hoofdredacteur van Poker Magazine, het eerste en korte tijd grootste pokertijdschrift van de Benelux. Het blad bestond van 2007 tot 2009. Sindsdien is Boersma werkzaam voor Pokercity.nl, een website over poker die onder meer de live streaming van alle pokertoernooien in Holland Casino verzorgt. Boersma is hierbij regelmatig te horen als commentator.

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.