Marijn Brouwers

Marijn Brouwers wordt geboren in het Brabantse Beek en Donk. Na een jaar Toneelschool in Maastricht, studeert hij in 1998 af als dramadocent aan de Akademie voor Drama te Eindhoven en in 2001 aan de Akademie voor Kleinkunst in Amsterdam. In 2009 studeert hij zang/muziektheater bij Edward Hoepelman aan de Opleiding Master of Music van het Fontys Conservatorium in Tilburg. Hiervoor ontvangt hij in juni 2011 een Cum Laude waardering. Tijdens zijn scholing werkt hij met onder andere Karin Bloemen, Paul de leeuw, Ruut Weissman, Willem Nijholt, Jenny Arean, Jasperina de Jong, Hans Kesting, Stanley Burleson en Paul de Munnik.

Na tal Nederlandse theaterproducties, maakt Marijn in 2012 een voorstelling over de in 1984 overleden alleskunner Frans Halsema. Iemand die Marijn bewondert en volgens hem misschien ook meer een zoeker was dan een vinder. Regisseur Ruut Weissman heeft hem hierin begeleid. Met dit solodebuut, de voorstelling “Beste meneer Halsema,” verovert Marijn de harten van pers en publiek.

"Brouwers raapt dit fantastische werk op en weet de teksten feilloos en op de juiste wijze in een eigentijds jasje te steken" - Parool

"Marijn is een fantastische zanger die je meeneemt in het verhaal van het lied" - Trouw

“Beste meneer Halsema,” speelt ruim 100 keer door heel Nederland met als apotheose een avond in een uitverkocht Concertgebouw in Amsterdam.

Daarnaast verschijnt in 2012 ook Marijn’s debuut album "Halsema". Hierop staan 13 songs afkomstig uit het Frans Halsema repertoire waaronder het lied ‘Nooit een acht’. Marijn zingt het lied samen met Willem Nijholt. Marijn is volgens de Telegraaf ‘Een moderne chansonnier met een fris geluid’ en zet het genre terug op de kaart.

In oktober 2014 gaat Marijns’ tweede programma “Marijn Brouwers zingt Charles Aznavour” in De Kleine Komedie in Amsterdam in première. Charles Aznavour schreef en zong meer dan 1000 liedjes zoals "For me formidable", "Hier Encore", "La Mamma" en "She". Hij zong in het Frans, Engels, Duits, Spaans en Italiaans, maar niet in het Nederlands. Marijn doet dit wel. Hij verzamelt en vertaalt uit het rijke repertoire van Charles Aznavour en oogst hiervoor veel lof van pers en publiek.

"Hij neemt je mee in het lied, legt er een verhaal in dat hij ons moét vertellen" – Trouw
"Brouwers heeft een kraakhelder, loepzuiver geluid" – Parool
"Chansonnier pur sang"þ - Musicalnieuws
"Verwacht geen Nederlandse Aznavour. Brouwers heeft van zichzelf theaterpersoonlijkheid genoeg" – Theaterkrant
"De vertalingen zijn uitstekend. Vrijwel alle teksten behouden hun ritme en poëzie, maar bovenal hun verhalende, beeldende kracht" – Parool
"Mooi vertaald. De teksten lopen soepel en de inhoud van de nummers blijft duidelijk overeind" – Volkskrant

In mei 2014 lanceert Marijn zijn tweede album "La Bohème" in het Van Gogh Museum in Amsterdam. Directeur Axel Ruger reikt daar het eerste exemplaar uit aan Liesbeth List. List is de enige Nederlandse artiest die ooit een duet opnam met Charles Aznavour en daarom nodigt Marijn haar uit met hem te zingen. Marijn en Liesbeth zingen op het album La Bohème samen het lied “jij”, Marijn’s vertaling van het lied “She”.

In het najaar van 2015 gaat Marijn in reprise met zijn voorstelling ‘Marijn Brouwers zingt Charles Aznavour - Bon Anniversaire’. In 2016-2017 speelt Marijn een voorstelling samen met Jenny Arean.





Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.