Lebbisprint pagina
Het Amsterdam Verhaal

Fotograaf: Ontwerp Robert Muda van Hamel

Scherpzinnige idee├źn, sterke analyses en inspirerende levenslessen

In een korte theatertour trekt cabaretier Lebbis (Hans Sibbel) dwars door Amsterdam e.o., om in verschillende theaters zijn verhaal te doen over de stad waar hij geboren & getogen is.

Zijn Amsterdammers uniek? Zijn Amsterdammers te herkennen? Is er iets wat een Amsterdammer een Amsterdammer maakt?

Is het waar dat je iemand wel uit Amsterdam kan halen maar nooit Amsterdam uit iemand?
Wat zou er gebeuren als je zou gaan kijken of er een gen is, een eigenschap die typisch Amsterdams is?

Lebbis gaat dat proberen. Lebbis gaat terug naar het jaar 1270 ofzo en vanaf daar op onderzoek. Met als idee, wat is een Amsterdammer? En hoe zijn we zo geworden? Wat maakt DE ZIEL van deze stad? En hoe staat het met die ziel van de stad nu?

Lebbis is geboren & getogen Amsterdammer. Geworteld in de Watergraafsmeer, nu een stadsdeel, maar ooit geannexeerd door de centrale stad.

Dus als hij iets vindt, van een gen, van een eigenschap, dan heeft ie het zelf waarschijnlijk ook. Dat Amsterdamse. Moeder geboren in het centrum van het centrum van Amsterdam. De Lange Niezel.

O ja. Hij heeft de ROOTS, baby!

Het Amsterdam Verhaal was eerder te zien in alle uithoeken van Amsterdam, en zal in september 2020 slechts enkele theaters in de omgeving aan doen op plekken waar Amsterdammers en Amsterdam een warm hart wordt toegedragen.

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.