Marjolijn Touw gelauwerd met Nederlandse Oeuvreprijs Kleinkunst- Cabaret 2019 print pagina
(29-10-2019)

Zaterdagavond werd Marjolijn Touw na haar try-out voorstelling “Marjolijn Touw houdt van jou” gelauwerd met de Nederlandse Oeuvreprijs Kleinkunst- en Cabaret 2019/2020. In het gezellige Rijksmonument van het Schiller Theater “Place Royale” te Utrecht ontving zij de unieke gegoten bronzen leeuw uit handen van de juryvoorzitter Steef Schinkel, de overige jury leden zijn Hannie Keizer en Hans van Veenendaal.

De onder de rook van Schiphol te Amstelveen geboren Marjolijn Touw, o.a. kleinkunstenaar en zangeres, volgde een opleiding aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam en speelde o.m. in musicals als The Wiz en Ciske de Rat. Voor deze laatste rol ontving ze een Musical Award voor beste vrouwelijke bijrol. Touw is ook bekend door haar stem in onder andere De kleine zeemeermin II, Harry Potter en Finding Nemo. Touw speelde de rol van moeder-overste in de musical Sister Act, in de musical Was Getekend en Annie M.G. Schmidt in de rol van Geertruida Maria Bouhuijs (Annies moeder).

“Haar oeuvre bestrijkt vele mooie en ook op deze zaterdagavond ontroerende liedjes die zij omarmd met haar innemende persoonlijkheid”, zo beschrijft het juryrapport. De Nederlandse Oeuvreprijs Kleinkunst- en Cabaret wordt jaarlijks toegekend aan artiesten uit het kleinkunst-, muziek-, zang- en cabaretgenre en is een initiatief van de Stichting Behoud Schiller Theater “Place Royale” te Utrecht o.l.v. van het echtpaar Steef Schinkel en Hannie Schinkel-Keizer.

Marjolijn Touw trekt met haar theaterprogramma “Touw houdt van jou” op dit moment met een nieuw kleinkunst programma langs diverse theaters.

Na een wervelend optreden jl. zaterdag was Marjolijn zichtbaar onder de indruk en voelde zich zeer vereerd, dat zij bij de andere gelauwerden van deze prijs verkozen werd en omarmde haar bronzen leeuw, trots als een pauw.

Deze Nederlandse Oeuvreprijs Kleinkunst en Cabaret wordt jaarlijks toegekend aan artiesten die zich toeleggen op het gebied van kleinkunst en/of cabaret. Criteria voor de toekenning zijn onder andere originaliteit en de betekenis voor de zang, taal en cultuur.

Eerdere gelauwerden van de Nederlandse Oeuvreprijs Kleinkunst en Cabaret:
2013-2014: Tineke Schouten en Joris Schiks
2014-2015: Herman van Veen
2015-2016: Lenny Kuhr
2016-2017: Meike Veenhoven en Claudia de Breij
2017-2018: Alex Roeka
2018-2019: Margriet Sjoerdsma
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.