Cabaretier Fabian Franciscus met debuutvoorstelling VLAFEEST op televisie print pagina
(27-05-2020)

Zondagavond 14 juni wordt de debuutvoorstelling ‘VLAFEEST’ van cabaretier Fabian Franciscus op televisie uitgezonden bij BNNVARA.

Fabian Franciscus is cabaretier en autist. Beide doet hij zelfstandig. Het programma VLAFEEST gaat erover hoe hij met dat laatste steeds beter mee heeft leren leven. Althans, redelijk vaak dan…

“Het theater is een goede plek om het daar over te hebben. Als voorbijgangers op straat met me praten denken ze: wat een mafkees. Sta ik op een podium denken ze: dit is echt theater! Dat voelt veilig voor mij en daar kan ik mee spelen”.

Fabian heeft het uitgebreid over zijn autisme en OCD. Hij beschrijft op een hilarische manier hoe dat hem soms in verwarrende situaties brengt. “Hoewel mensen op deze manier om het onderwerp kunnen lachen zit er wel een serieuze laag onder die ik naar voren wil brengen. Dankzij cabaret vond ik een manier om me te kunnen ontwikkelen.

Mijn show gaat natuurlijk niet alleen over dat autisme, ik ben veel meer dan dat, maar het is wel een belangrijk deel van me. Het feit is wel dat ik er een heel eigen blik op de wereld door heb. Op die manier zet ik mijn eigenaardigheid in als een kracht. Dingen die voor de meeste mensen heel normaal zijn kunnen voor mij soms heel gek en absurd overkomen.

Maar los van dat is het ook een cabaretvoorstelling en wil ik mijn bezoekers vooral een avond keihard lachen bezorgen. Want lachen betekent acceptatie en door acceptatie kon ik mijn eigen kracht vinden. Dat delen is toch een mooi streven?”

Fabian veroverde in de fameuze ‘The Comedy Store’ in London de eerste prijs in een belangrijke comedywedstrijd. Hij won het Leeuwarder Cabaret Festival en de Comedy Slam en speelde naast de finalistentour in Nederland en België o.a. in de grotere comedyclubs van New York, Berlijn, Stockholm en Londen. Hij schreef voor verschillende TV-programma’s, ging viraal met meerdere cabaretfilmpjes en was o.a. te gast bij Spijkers Met Koppen.

Momenteel is hij ook te zien in de online panel show ATYD, waarin hij vaste teamcaptain is.

Sinds april 2019 is Fabian ambassadeur voor de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA). Hij zet zich in om met meer openheid en positiviteit over autisme te praten.

BNNVARA – NPO 3 | ZONDAG 14 JUNI 2020 | 23.05 UUR

Lees meer op: https://www.fabianfranciscus.nl/
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.