Theater in de grootste huiskamers van Amsterdam print pagina
(09-06-2020)

Vanwege de 1,5 meter samenleving komt Huiskamerfestival Amsterdam met een nieuw concept waardoor mensen veilig met 100 mensen een huiskamervoorstelling kunnen bezoeken. Het festival vindt dit jaar niet plaats bij Amsterdammers thuis, maar tovert vier gebouwen om tot de grootste huiskamer van Amsterdam. Per stadsdeel is een unieke locatie gevonden waar Amsterdammers wel hard langs fietsen, maar niet vaak naar binnen gaan. Speciaal voor het huiskamerfestival openen deze locaties eenmalig hun deuren.

Directeur Daniël van Veen van Huiskamerfestival Amsterdam licht de keuze toe: “In een tijd waarin Amsterdammers meer dan ooit behoefte hebben aan contact en intimiteit, hebben we gezocht naar een oplossing die voldoet aan alle eisen voor het veilig organiseren van een festival. Bezoekers kunnen genieten van drie voorstellingen op hoog niveau. We hebben grote locaties die we hebben omgebouwd tot intieme huiskamers. Niet de bezoekers, maar de artiesten rouleren. Zo garanderen we voldoende afstand en kunnen we toch een kwalitatief hoogwaardig evenement organiseren in verschillende Amsterdamse buurten.”

Het festival start op vrijdag 4 september in Stadsdeel Zuid en eindigt op 12 september in Stadsdeel West. Van Veen: “Stel je eens voor dat je in de rijbaan van de Hollandsche Manege zit op strobalen. We kleden het aan met schemerlampen en Perzische tapijten. Eenmalig en uniek, daar wil je toch bij zijn? Welke andere locaties het precies worden houden we tot het laatste moment geheim. Bezoekers krijgen na het kopen van een ticket een verzamelplek. Dan begint de geheime route naar de locatie van de voorstelling.”

Lees meer op: http://www.huiskamerfestival.nl
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.