De 55e editie van Cameretten Festival verplaatst naar 2021 print pagina
(24-07-2020)

Cameretten zou in september 2020 beginnen aan de 55e editie van het festival. De plek waar op zoek wordt gegaan naar het nieuwe jonge cabarettalent van Nederland en Belgiƫ. Cameretten heeft besloten om de 55e editie te verplaatsen naar 2021. Het Cameretten festival zal in 2020 geen nieuw cabarettalent presenteren, voor het eerst sinds 1966.

Komend seizoen 2020-2021 zullen de finalisten van 2019 Remy Evers, Tobi Kooiman en Henk Overdijk de voorstellingen die door de maatregelen waren geannuleerd, inhalen. Daarnaast worden ook een paar extra voorstellingen door de finalisten 2019 gespeeld. De finalistentour gaat derhalve in het seizoen 2020-2021 gedeeltelijk door.

Vanaf medio september 2020 staan de inhaalvoorstellingen van de finalistentour 2019-2020 gepland. In de agenda op de website cameretten.nl staan de geplande voorstellingen voor komend seizoen.

De beslissing van Cameretten om de zoektocht naar het nieuwe cabarettalent een jaar uit te stellen hangt af van verschillende omstandigheden. De maatregelen die voorlopig nog van kracht blijven om bezoekers op 1,5 meter afstand te ontvangen en de (voorlopige) sluiting van een aantal theaters hebben tot gevolg dat voor het ontwikkelingstraject van de jonge cabarettalenten bepaalde onzekerheden met zich meebrengt. Het traject is intensief en vraagt inhoudelijk veel van de deelnemers. Cameretten vindt daardoor dat de omstandigheden op zijn minst stabiel zouden moeten zijn voor een goede voorbereiding en een eerlijke wedstrijd. Dit heeft onder meer meegespeeld in de beslissing.

Cameretten verwacht haar zoektocht naar het nieuwe cabarettalent in 2021 met al het vertrouwen en plezier weer te kunnen voortzetten.

Lees meer op: http://www.cameretten.nl
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.