Amsterdams Studenten Cabaret Festival 2020 print pagina
(02-10-2020)

Dit najaar vindt de 27e editie van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival plaats. Waar normaal gesproken het ASCF in het voorjaar plaatsvindt, is dat dit jaar natuurlijk anders. Na hard werk achter de schermen zijn we erg blij dat het festival alsnog door kan gaan op de originele locaties, namelijk CREA en het DeLaMar-theater.

Tijdens het festival krijgen zes aanstormende talenten de kans zich te bewijzen voor een groot publiek en tevens een vakjury. Dit gebeurt tijdens twee halve finales en een finale. De halve finales zijn in de theaterzaal van CREA, en de finale is in Mary Dresselhuyszaal van DeLaMar. Tijdens beide halve finales strijden 3 kandidaten om een plek in de finale, waarna er nog één wildcard vergeven wordt aan een kandidaat. Er staan dus uiteindelijk 3 kandidaten in de finale die strijden om een jury- en publieksprijs.

Het doel van het ASCF is een kans te bieden aan jong en aanstormend comedytalent zich te laten zien aan het grote publiek. Veel oud-kandidaten hebben met behulp van het ASCF een grote stap gezet richting succes binnen de comedywereld.

Data, locaties, en aanvangstijden

Halve finale I: woensdag 30 september, CREA, 20.15
Presentator: Farbod, slotact: Roel C. Verburg
Halve finale II: donderdag 1 oktober, CREA, 20.15
Presentator: Stefan Pop, slotact: Fuad Hassen
Finale: Dinsdag 6 oktober, DeLaMar, 20.30
Presentator: Tex de Wit, slotact: Martijn Koning

De kandidaten

Marieke Peper: Een uitslover is ze. Zo een die graag wilt laten zien wat ze kan. Indruk maken, wars van middelmatigheid en alles meteen willen kunnen. Ze past zich aan, maar hoort nergens bij. Kijken mag, aanraken ook, maar ze is niet te koop (wel te huur).

Jacob Adriani: Jacob Adriani heeft het vooral over zichzelf. Over het liefdesleven van Jacob Adriani, Jacob Adriani’s angsten, en waar Jacob Adriani tegenaan loopt. Dus trachtte Jacob (Adriani, red.) ditmaal een voorstelling te maken die niet over Jacob Adriani ging. Maar hoe doet Jacob Adriani dat?

Luuk Ransijn: Door middel van zelfgeschreven liedjes en conferences wil ik het publiek met de neus op het ongemak drukken. Ik laat de rauwe kant van mijn wereld zien, waarin ik een kuil graaf die steeds dieper wordt. Om maar uit de wind te blijven, maar dit verandert in mijn programma.

Dave Felida: Wat doe je als cabaretier als je het gevoel hebt overal buiten te staan? Een wenselijk schilderijtje schilderen? Nee, dan betreed je het podium met drie dingen: je eigen verhaal, en twee opgeheven middelvingers. Life’s a bitch, en Dave houdt van die teef.

Luuk van der Vaart: Op moment van schrijven weet ik nog niet wat mijn voorstelling inhoudt, maar geen zorgen, alles gaat volgens plan. Dit plan is wel onnodig ingewikkeld en onmogelijk te volgen. Wat ik wel weet: het wordt persoonlijk, gênant, en (hopelijk) grappig.

MomentOpnames: Onder de noemer ‘ToekomstMuziek’ bezingen deze 3 mannen de tijdsgeest, waarin tal van thema’s doorklinken: van klimaatstress tot generatiehaat, en van woningnood tot bubbels. Je kent ze van hun virale hitsong ‘Ome DUO’, meezingen mag.

Lees meer op: http://www.ascf.nl/
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.