Oeuvreprijs voor absurdist Ronald Snijders print pagina
(09-09-2021)

Komiek, schrijver en programmamaker Ronald Snijders (1975) heeft de Nederlandse Oeuvreprijs 2021 gewonnen voor al zijn theaterprogramma’s. Hij treedt hiermee in de voetsporen van onder anderen Herman van Veen, Tineke Schouten en Claudia de Breij. Ronald Snijders zal de prijs in ontvangst nemen in De Kleine Komedie, waar hij 7 tot en met 9 oktober zijn nieuwe voorstelling Een avond met mij speelt. De Nederlandse Oeuvreprijs wordt sinds 2013 jaarlijks uitgereikt door De Stichting Behoud Schiller theater “Place Royale”, als blijk van waardering voor het gehele oeuvre van een cabaretier of kleinkunstenaar.

Dit jaar staat Ronald Snijders exact 11 jaar in het theater, alle reden voor hem om dit te vieren met een jubileumshow. In Een avond met mij gaat hij terug naar hoe alles begon: met de mensheid, met de taal, met zijn aankomst bij het theater. Mensen hebben inmiddels bepaalde verwachtingen bij mij en ik zal proberen exact aan deze verwachtingen te voldoen’, aldus Snijders. Zo wordt het publiek ook dit maal weer bediend met swingende verhandelingen, indrukwekkende versprekingen, kortstondige liedjes, normale humor, nieuwe pincodes en natuurlijk een exclusief interview met de allereerste mens op aarde.
Snijders maakte eerder Verkeerde Benen, One Man Show, Welke Show en Groot Succes 2. Hij schreef onder andere De Alfabetweter en De Schrikkelkalender en maakt samen met Pieter Jouke het televisietheaterprogramma De Staat van Verwarring. Regelmatig is hij te gast bij talkshows, met name als specialist op het gebied van absurdisme en taal. Op zaterdag 2 oktober is Ronald Snijders tevens voice-over van het avondvullende compilatieprogramma 70 jaar Satire, ter gelegenheid van 70 jaar Nederlandse televisie.

Tot en met 1 april 2021 toert Ronald Snijders langs de Nederlandse theaters met Een avond met mij. Zaterdag 2 oktober, 22.15 uur, is hij te horen als voice-over in het televisieprogramma van de VPRO over 70 jaar satire op de Nederlandse televisie.
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.