28e Amsterdams Studenten Cabaret Festival gaat door print pagina
(24-09-2021)

Ieder jaar biedt het Amsterdams Studenten Cabaret Festival (ASCF) aanstormend comedytalent om zich te bewijzen. Als één van de grootste studenten cabaretfestivals van Nederland waren we eerder al een springplank voor onder anderen Pieter Derks, Tim Fransen en Andries Tunru. Het ASCF wordt georganiseerd door studenten en is gericht op alle liefhebbers van cabaret en comedy.
De opzet van het festival is als volgt: tijdens de twee halve finales strijden steeds drie kandidaten om één van de drie finaleplekken. Deze wordt vergeven op basis van publieksstemmen. Vervolgens ontvangt van de overige kandidaten nog één iemand een Wildcard voor de laatste finaleplek. De finalisten kunnen vervolgens de jury- en/of de publieksprijs winnen. Tevens wordt elke show gepresenteerd door een gevestigde naam en worden de shows afgesloten met het optreden van een grote cabaretier!

De afgelopen jaren heeft het festival flinke stappen gezet en ook dit jaar zijn we weer sterk gegroeid. Zo zijn de halve finales verhuisd van CREA naar de legendarische zaal van De Kleine Komedie. We zijn erg blij om hier onze 28e editie te mogen organiseren, aangezien het een echt een landmark is binnen de comedywereld. Daarnaast is dit jaar de coaching van de kandidaten geprofessionaliseerd. Bij de vorige edities kregen alleen de finalisten een cursus, maar dit jaar worden de kandidaten zowel voor de halve finale als voor de finale begeleid door een regie-team onder leiding van Ruut Weissmann. Ruut heeft onder anderen gewerkt met Peter Pannekoek, Daniël Arends en Alex Klaasen. Ten slotte, een niet onbelangrijk punt, gaat vandaag de kaartverkoop open! Vanaf slechts €9,- kunnen mensen naar onze shows komen.

Waar de halve finales normaal gesproken op twee verschillende avonden worden gehouden, vinden deze dit jaar op één zaterdag plaats in De Kleine Komedie. Met een middag- en avondshow. Daarmee ziet de planning er als volgt uit:
Halve Finale I: zaterdag 20 november, 16.00 – 18.30 uur, De Kleine Komedie
Halve Finale II: zaterdag 20 november, 20.30 – 23.00 uur, De Kleine Komedie
Finale: maandag 29 november, 20.15 – 23.00 uur, DeLaMar Theater

Lees meer op: http://www.https://ascf.nl/
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.