Finalisten 35e editie Amsterdams Kleinkunst Festival bekend print pagina
(05-04-2022)

Op maandagavond zijn door de vakjury in De Kleine Komedie de drie finalisten van het Amsterdams Kleinkunst Festival bekend gemaakt. Valentina Tóth, Britt van Tooren en Collin Edson strijden op dinsdag 5 april in de Kleine Komedie om de felbegeerde AKF Sonneveldprijs (juryprijs), AKF Publieksprijs en AKF Shaffy Cheque (aanmoedigingsprijs beschikbaar gesteld door het Ramses Shaffy Fonds).

De jury bestaat uit Silvia Andringa (regisseur), Elisabeth Boor (regisseur en docent), Tom Dicke (pianist en componist), Jörgen Tjon A Fong (directeur De Kleine Komedie) en Vincent Wijlhuizen (directeur What You See Festival en programmeur).

De finale vindt plaats op dinsdag 5 april 2022 om 20.15 uur in De Kleine Komedie. De presentatie is in handen van Thomas van Luyn.

De zes halvefinalisten Collin Edson, Thom Gerrits, Job Römer, Britt van Tooren, Valentina Tóth en Alexander Weeber tourden vanaf februari door het land. Ze volgden AKF Keep an Eye Masterclasses van Lenette van Dongen, Wimie Wilhelm, Ivo de Wijs en Raoul Heertje.

Het Amsterdams Kleinkunst Festival wordt voor de 35e keer georganiseerd. Oud winnaars zijn onder meer Thomas Acda, Maarten van Roozendaal, De Vliegende Panters, Pieter Derks, Van der Laan en Woe, Yentl en de Boer, Stefano Keizers, Glodi Lugungu, Rosa da Silva, Lotte Velvet en n00b.

Lees meer op: https://www.amsterdamskleinkunstfestival.nl/
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.