Halvefinalisten van het Amsterdams Kleinkunst Festival 2023 bekend print pagina
(19-12-2022)

De zes halvefinalisten van het Amsterdams Kleinkunst Festival 2023 bekend. Na verschillende voorrondes in de Amsterdamse wijktheaters, waar een recordaantal van 66 deelnemers zich voor inschreven, zijn door de vakjury de volgende zes artiesten geselecteerd:

Efdé&Efdé
Clara van Kempen
Niek & Guy
Luuk Ransijn
Myrte Siebinga
Tobias Wenting

De artiesten gaan van januari tot april 2023 op halvefinalistentournee door Nederland. In deze periode volgen zij het AKF Keep an Eye Masterclass programma met masterclasses van Wimie Wilhelm (13 en 14 januari 2023 – De Toegift Texel), Theo Maassen (2 februari 2023 – Theater Bellevue) en Jurrian van Dongen (7 maart – Theater Bellevue).

De halve finales vinden plaats op 6 en 7 april 2023 in de Kleine Komedie. Tijdens de finale op zaterdag 8 april 2023, tevens in de Kleine Komedie, strijden de drie finalisten om de felbegeerde AKF Sonneveldprijs (juryprijs), AKF Publieksprijs en AKF Shaffy Cheque (aanmoedigingsprijs beschikbaar gesteld door het Ramses Shaffy Fonds). Het Amsterdams Kleinkunst Festival vindt voor de 36e keer plaats.

Afgelopen jaren wonnen onder meer Valentina Tóth, n00b, Lotte Velvet, Rosa da Silva, Glodi Lugungu, Lonneke Dort en Stefano Keizers.

Foto: Isabelle Wenzel
Lees meer op: http://https://www.amsterdamskleinkunstfestival.nl/
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.