Recensie Het Groot Niet Te Vermijden

Nieuwe formatie zet als vanouds vlammende show neer

Het Groot Niet Te Vermijden met de voorstelling The Inevitables
Gezien op: 04-11-2017 Theaterhotel Almelo

Goede muziek, humor en theater; drie elementen die volledig tot hun recht komen in de nieuwste show van Het Groot Niet Te Vermijden. In een aangepaste formatie, aangevuld met nieuw talent Evert Josemanders, is het wederom gelukt een verrassende productie neer te zetten.

Wie ze niet kent moet bij aanvang misschien even wennen. Wat doen deze kerels? Is dit grappig of zijn ze gewoon gek? Beide waarschijnlijk, en dat blijkt een zeer goede combinatie voor een vrolijke avond. Muziek en sketches worden in razend tempo afgewisseld. Doordat ze zo goed op elkaar zijn ingespeeld loopt het soepel door, alsof ze nooit anders gedaan hebben. De avond is goed opgebouwd. Ben je in de pauze al tevreden over deze mooie voorstelling? Dan bof je, want het mooiste komt nog. Het tweede gedeelte blinkt uit in muzikaliteit, enthousiasme en energie, daarbij helpt het mee dat de heren zelf zichtbaar genieten van een leuke avond.

Deze nieuwste voorstelling staat bol van grappige liedjes, leuke anekdotes, verhalen en mooie muziekstukken. Er wordt tot een paar maal tot een ode gebracht aan overleden muzikanten onder de titel van “Dood Niet Te Vermijden”. Talenten als Toets Tielemans, Ramses Shaffy, David Bowie en Freddy Mercury worden geëerd met prachtige covers. Het zijn muzikale hoogtepunten die worden afgewisseld met hilarische sketches over tuinkabouters die last hebben van tuinrot en een schiettent op de kermis.

Naarmate de avond vordert wordt het publiek steeds actiever meegenomen in de voorstelling, de zaal wordt enthousiaster en zingt, waar mogelijk, uit volle borst mee. Wanneer tijdens een sketch de Noord-Koreaanse leider met aanhangers meedoet met een karaokeavond is het feest compleet ‘De meeste dlomen zijn bedlog, maar als ik wakkel word dan dloom ik nog.’ Het publiek zingt lachend mee en na de laatste zin ‘Je kijkt me aan en lekt je uit… Een keel in de zoveel tijd komen dlomen uit…’ biggelen bij menigeen tranen over de wangen.

Na een mooie avond wacht de heren een groot, welverdiend applaus. En dat blijkt niet voor niets, want het publiek wordt beloond met twee hilarische afsluiters. Almelo heeft genoten en gaat met een grote glimlach naar huis.

Bregje Verschaeren

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.