Recensie VET Kindercabaret

VET leuk

VET Kindercabaret met de voorstelling Kapot VET
Gezien op: 06-10-2019 Leidse Schouwburg te Leiden

Ok, deze recensie is anders dan anders. Want een recensie voor ‘kindercabaret’ schrijf je natuurlijk niet voor ouders. Anders had het wel Oudercabaret geheten. En dit is kindercabaret. Vet Kindercabaret wel te verstaan.

Ik had Sjamke, Nellerike (in het echt ook zusjes) en Jantijn – die spelen deze voorstelling dus – eerlijk gezegd nog nooit gezien. Maar ik had ze wel al gehoord. Want net als bij jou misschien, zetten we bij ons in de auto als we op vakantie gaan vaak kindermuziek op. Vroeger waren Ernie & Bert en Kinderen voor Kinderen favoriet, maar later werd dat dus Vet Kindercabaret.

Onze kinderen vonden het meteen al leuk, en ik moet eerlijk zeggen: ook voor de ouders is het altijd lekker herkenbaar en daardoor heel grappig.

De voorstelling begint zoals een CD van dit gezelschap ook begint: met het intro-liedje “Vet Kindercabaret yóhóooooo!” Als je het kent, mag je gewoon meezingen. De meeste kinderen (en zelfs sommige ouders) doen dat dan ook. Het is ook gewoon een lekkere meezinger.

De voorstelling gaat eigenlijk over kinderen die proberen te vluchten voor vervelende volwassenen op een feestje. Iedereen herkent dat wel, dat er van die tantes zijn die je proberen te zoenen, of ooms die al jaren dezelfde flauwe grappen vertellen. Maar dat iedereen dood neervalt voordat een geheim verteld kan worden, of dat je door een deur achtervolgd wordt? Dat gebeurt alleen bij Vet Kindercabaret…

De drie kindercabaretiers hebben zelf denk ik ook kinderen, want alles spreekt lekker snel aan. Mijn jongste zoon van 8 moest er in ieder geval heel hard om lachen. En ik heb nog veel meer kinderen in de zaal zien lachen, dus dit is sowieso een hele leuke voorstelling! Vraag gerust aan je ouders of je er heen mag. Mogen zij ook mee, hebben jullie samen een leuke middag. Mijn zoon vond maar één ding jammer: “dat het een beetje kort was”.

Marnix Langeveld

Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl.
De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.
 
Kijk op cabaretmatch.nl voor meer informatie over theater op maat, cabaret op maat of een muziekoptreden voor een congres, symposium of feest op maat.