LENNY KUHR gelauwerd met Nederlandse Oeuvreprijs Kleinkunst - Cabaret 2015 (07-09-2015)

De jury van de organisatie Nederlands Oeuvreprijs Kleinkunst - Cabaret en de organisatie van de Stichting Behoud Schiller Theater Place Royale hebben unaniem besloten kleinkunstenaar en singer-songwriter Lenny Kuhr te lauweren met de Nederlands Oeuvreprijs Kleinkunst - Cabaret 2015. De prijs bestaat uit een gegoten bronzen leeuw. Deze bronzen leeuw is een replica van een marmeren leeuw, gemaakt een aantal jaren voor de geboorte van Christus.

Lenny Kuhr, geboren als Helena Hubertina Johanna (Lenny) Kuhr te Eindhoven op 22 februari 1950, is een Nederlandse singer-songwriter en kleinkunstenaar. Tijdens een geslaagd UITFEEST maakte burgemeester Jan van Zanen gisteren in een volgepakt Schiller Theater Place Royale bekend dat de Nederlands Oeuvreprijs Kleinkunst - Cabaret 2015 wordt toegekend aan Lenny Kuhr. Eerdere gelauwerden van deze Nederlandse Oeuvreprijs zijn: Joris Schiks, Tineke Schouten en Herman van Veen.

Lenny Kuhr zal de prijs op 12 december in het Schiller Theater tijdens haar speciale kerstvoorstelling in ontvangst nemen. Bij deze gelegenheid zal haar de bronzen leeuw en het juryrapport worden overhandigd.
Deze pagina is onderdeel van de website www.cabaret.nl. De cabaret-database van Nederland.
Een actueel overzicht van cabaret, kleinkunst en stand-up comedy.